kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İhracata kayan otomotiv 24 saat üretime başladı

Otomotiv sektörü, ihracattaki artışa paralel olarak vardiya sayısını 3'e çıkardı. Fabrikalar 24 saat üretim yapıyor..
İhracatta rekorlar kıran "otomotiv sektörünün kalbi'' konumundaki Bursa'da faaliyet gösteren firmalar üretimlerini 3 vardiya sürdürüyor. Fiat- Tofaş ve OYAK Renault son yıllarda yeni yatırım, üretim ve ihracattaki artışa paralel olarak vardiya sayısı ve istihdamda artış öngörüyor. Karsan ise mevcut markaların yanısıra yeni markalarla yaptığı üretim anlaşmalarıyla dikkat çekiyor.
TOFAŞ: Doblo, Albea ve Palio modellerinin ardından Linea'nın üretimine başlayan Tofaş, 2008'de piyasaya çıkacak hafif ticari araç segmentindeki 'Minicargo' modelinin çalışmalarını sürdürüyor. Halen 3 vardiya üretim yapan Tofaş, ürün, modernizasyon ve kapasite artırımına yönelik 1 milyar dolara yakın yatırımı bu yıl tamamlayacak.
OYAK RENAULT: Megane Sedan, Symbol ve Clio III modellerinin üretimini yapan ve 2006'da 260 bin araç ile rekor kıran OYAK Renault da geçen yıl 3 vardiya sistemine geçti. Haftanın 6 günü tüm birimlerin 24 saat çalıştığı fabrikada, 2005-2006 döneminde bin 200 yeni istihdam yaratılırken, kapasite artırımı için bu yıl 170 milyon Euro yatırım planlanıyor. Üretiminin yüzde 80'ini ihraç eden OYAK Renault, bu yıl bin yeni çalışan daha istihdam edecek.
KARSAN: Peugeot Partner ve J9 Premier modellerinin üretimini yapan Karsan; Tofaş, Ford, Renault Trucks, Türk Traktör, Uzel gibi firmalara da endüstriyel hizmet veriyor. Karsan, ayrıca ağır vasıta üreticisi Renault Trucks Şirketi ile ağır kamyonların üretimi için mutabakat metni imzaladı. Bunun yanısıra Hyundai ile yılda 2 bin adet Hyundai HD serisi hafif kamyonların üretimi için anlaşma imzaladı.