kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hikmet Ağabey formülünde "erken seçim" sıkıntısı

Yeni Haber
Meclis'in genel seçimler için 22 Temmuz'da karar kılması ve seçim takviminin açıklanması, seçimlere yeni bir parti arayışı ile girmeye hazırlanan hareketi zora soktu.

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı. Sağda ve solda süren işbirliği arayışları da hızlandı. DSP'nin kapatma dışında CHP ile her türlüğü konuyu konuşmaya hazır olduğunu bildirmesinin ardından, Baykal ve Sezer'in bir türlü bir araya gelememesi, umutları azaltırken, şimdilik bu iki partiye soğuk bakan hareketler de oluşan yeni durum karşısında strateji arayışına başladı.

Hareketin öncü isimlerinden eski Devlet ve Bayındırlık Bakanlarından Onur Kumbaracıbaşı yaptığı açıklamada, sürecin başlamasının çalışmalarına bir engel olmadığını savundu. Şu halde, DSP-SHP ittifakının olabileceğini söyleyen Kumbaracıbaşı, açıklanan seçim takvimini eleştirdi.

Şu anda parti kurma aşamasında olmadıklarını ifade eden Kumbaracıbaşı, "Düşünüyoruz, sürekli tartışıyor ve görüş alışverişinde bulunuyoruz. Açıklanan takvim de sorun teşkil etmiyor. Burada, belki şu sırada hangi partiyle seçime girilecek belki ona karar vermek tartışılabilir. Tablo çok karışık" diye konuştu.

HALK, CHP VE AKP'DEN MEMNUN DEĞİL


Tandoğan ve Çağlayan Mitinglerinde dile getirilen, "birleşin" çağrısının sadece sol partilere yönelik olmadığını savunan Onur Kumbaracıbaşı, şöyle dedi:

"Vatandaşlar, bu iki partiden memnun olsaydı alanlarda birleşin çağrısı yapmazdı. Bu durum 2 partiye yeteri kadar güvenilmediğini ortaya koyuyor. Bu birleşme sadece sola dönük değil. Atatürkçü ve liberal sağ kesim de bizim için önemli. Çalışmalar sürüyor, çok uzun sürmez çalışmalar. Sonuçta parlamento Cumhurbaşkanı'nı seçemedi, muhtıra yedi ve şu anda yasal olmayan bir seçim kararı aldılar. Bu da bizim önümüzü kesmeye yönelik bir çalışma. Bu durumdan, hem AKP hem de CHP suçlu."
Kumbaracıbaşı, Hikmet Çetin, Mesut Yılmaz, Celal Doğan, Mehmet Moğultay, Mustafa Sarıgül başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve milletvekili ile de görüşmelerinin sürdüğünü söylerken, "Vatandaşlar seçenek arıyorlar. Biz bu isteğe yanıt verecek formülü arıyoruz. Bu formülü bulma peşindeyiz" diye konuştu.

(ANKA)