kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
YSK Başkanı Muammer Aydın

Tatil yerinde oy verilemez

Ergun AKSOY
YSK Başkanı Aydın, kısa süreli tatile gidenlerin oy kullanamayacağını yazlık sahiplerinin ise ikametgah belgesi almaları gerektiğini söyledi..
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, ''Tatildeki kişilerin adresi geçici. Kişi, 10 günlüğüne tatile gitmiş, seçim de o döneme denk gelmişse orada oy kullanma olanağı yok'' dedi. Aydın yazlıklarında uzun süreli tatil yapanların ise o yerde oturduklarına ilişkin ikametgah belgesi alarak oy kullanabileceklerini ifade etti. Muammer Aydın, YSK Başkanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydın, seçmen kütüğünün adrese dayalı olduğuna işaret ederek, kişinin gerçek adresi neresiyse seçmen kaydının da oraya kayıtlı olması gerektiğini dile getirdi. Aydın, uzun süreli tatil ya da adres değişikliği yapanların durumuyla ilgili bir soru üzerine ise kişinin seçmen kütüğüne kaydının yapılabilmesi için muhtar tarafından o yerde oturduğuna dair ikametgah belgesi verilmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, 9-21 Mayıs tarihleri arasında seçmenlerin ya da seçmen kütüğünde hiç kaydı olmayanların bu işlemi yapabileceklerini sözlerine ekledi.

SEÇİM YAZIN DAHA İYİ
YSK Başkanı Aydın, seçimlerin 22 Temmuz'da yapılmasının kendileri açısından iyi olacağını da açıkladı. Aydın ayrıca Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'nin çalışır durumda olduğunu belirterek, seçmen kütüklerinin Türkiye'nin her yerinde bilgisayar ortamında kayıtlı olduğunu söyledi. Aydın, seçmen listelerinin oluşturulma yöntemiyle ilgili bir soru üzerine, YSK'nın Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi (SEÇSİS) oluşturduğunu ve bu sistemin çalıştığını, Türkiye'nin her yerinde bilgisayar ortamında seçmen kütüklerinin kayıtlı olduğunu, seçmenlerin çok büyük bölümünün T.C. kimlik numarasının belli olduğunu kaydetti.