kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

YSK: Demokrat Parti'nin seçime katılmasında engel yok

Yeni Haber
YSK Başkanı Muammer Aydın, DYP ve ANAVATAN birleşmesiyle oluşacak ''Demokrat Parti'nin seçime katılmasının bir engeli olmadığını'' söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, ''(DYP ile ANAVATAN birleşirse) Tüzüğünde değişiklik yapacak, yetkili organlarında bunu karara bağlayacak ve Yargıtay Başsavcılığına durumu bildirecek'' dedi. Aydın, kendilerinin de Başsavcılıktan bununla ilgili bilgi aldıktan sonra gereğini yapacaklarını bildirdi.

YSK Başkanı Aydın, YSK'daki toplantının ardından gazetecilerin DYP ile ANAVATAN'ın birleşmesine ilişkin sorularını yanıtladı.Aydın, iki parti birleşirse Demokrat Parti olarak tek isim bildireceklerini açıkladıklarını belirterek, tek isim altında seçime girmelerinde bir engel bulunmadığını söyledi.

Bu iki partinin oy pusulasında Demokrat Parti olarak yer alacağını ifade eden Aydın, birleşme sonrası oluşacak yeni partinin yapması gereken yasal işlemler olduğunu hatırlattı. Aydın, ''Tüzüğünde değişiklik yapacak, yetkili organlarında bunu karara bağlayacak ve Yargıtay Başsavcılığına durumu bildirecek, biz de Başsavcılıktan soracağız, diyecek ki bize 'şu şu partiler birleşti, şu parti ismini aldı, biz de ona göre gereğini yapacağız'' dedi.

Bu durumda oy pusulasından DYP ile ANAVATAN'ın çıkarılacağını anlatan Aydın, onun yerine Demokrat Parti'nin yer alacağını kaydetti. Muammer Aydın, ''Oy pusulası basımına kadar bunun yapılmasında bir engel yok'' açıklamasında bulundu.''Seçime girecek siyasi partiler ilan edildiği için birleşme sonrası oluşacak yeni partinin yeni bir isimle seçime katılamayacağı'' yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de Aydın, bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu, bunun daha sonra düzeltildiğini söyledi. Aydın, ''Yani öyle bir şey yok, katılabilirler'' diye konuştu.

Bu durumun daha önceki seçimlerde örneğinin yaşandığını ifade eden Aydın, Yeniden Doğuş Partisinin seçim aşamasında Genç Parti olarak ismini değiştirdiğini ve bu isimle seçime katıldığını anımsattı.Aydın, oy pusulalarının basımından önce yapılacak değişikliğin kendilerine bildirilmiş olmasının gerektiğini söyledi.

Muammer Aydın, YSK'nın bugünkü toplantısının sona erdiğini, seçim takviminin sorunsuz yürütüldüğünü ifade ederek, seçim konusundaki genel yasaklara ilişkin genelgenin çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

(AA)