kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Piyasalar gelişmeleri temkinli karşıladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Piyasalar gelişmeleri temkinli karşıladı
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması ve Hükümet kanadının bu açıklamaya verdiği cevabın ardından Cuma gününden itibaren piyasalarda yaşanan tedirginlik, para ve altın piyasalarında temkinli karşılandı.

İstanbul'daki para ve altın piyasasının en hareketli olduğu bölgelerden biri olan Tahtakale'de döviz ve altın fiyatlarında önemli bir etkilenme yaşanmadı.

Mevcut birikimin borsadaki hisse senetlerinin değerinin düşmesine neden olduğu gözlenirken, uzmanlar piyasa dinamiklerinin eski dönemlere oranla çok daha güçlü olduğunu belirtiyor.

Piyasa analistleri, Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararın da para piyasalarını etkileyeceği ihtimali üzerinde duruyor. Yabancı yatırımcıların Türk piyasasındaki potansiyelinin artması da belirleyici konumda bulunuyor.

Para ve döviz piyasalarını olumsuz yönde etkileyen ve dalgalanmalara neden olan siyasi gelişmeler eskisine oranla daha az kayıpla atlatılıyor. Son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler piyasalar üzerinde kriz boyutunda bir gelişmeye neden olmadı. Piyasa oyuncuları, gelişmelerin dikkatle izlendiğini, ancak belirgin bir değer kaybının olmadığı görüşünü dile getiriyor.

Kamu kaynaklarının eskiye oranla daha güçlü durumda olmasının kriz oluşumuna engel teşkil ettiğini anlatan uzmanlar, piyasalardaki yabancı yatırımcının önemli ölçüde artmış olmasının da borsa ve döviz piyasalarının anında etkilenmesini önlediğini belirtti.

(CHA)