kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Zenginlikte ABD'yi yakaladık

Türkiye zengin bir ülke. Trafikteki lüks araçlara bakıp bu yorumu yapmak mümkün. Kelly Services İnsan Kaynakları Şirketi'nin çalışanların işe giderken ulaşım seçimi ile ilgili yaptığı araştırma, Türklerin zengin olduğu yorumunu doğruluyor . Araştırmaya göre, Türkiye'de çalışanların büyük bir çoğunluğu işe giderken toplu taşıma yerine kendi araçlarını tercih ediyor. Kendi araçlarını kullananların oranı yüzde 71, toplu taşıma araçlarını kullananların oranı ise yüzde 29 . Özellikle orta ve üst yaş grubu çalışanlar, rahatına düşkün olduğu için işe giderken kendi otomobillerini tercih ediyorlar. Türk çalışanlar, kendi araçlarını tercih etmelerinin nedeni olarak ise toplu taşıma araçlarının yetersizliğini gösteriyor. Bu konuda haklılar. Ama, yine de dünyada 70 bin kişiyle yapılan bu ankette Türkiye'nin sonuncu olması ilginç.
Ankete katılan 28 ülkede toplu taşıma kullanımı en düşük ülke Türkiye. Türkiye, 28 ülke arasında bu konuda son sırada yer alırken, Endonezya, Hong Kong, Singapur, Rusya ve Hindistan toplu taşımayı en yüksek düzeyde kullanan, Türkiye ile birlikte Danimarka, Porto Riko ve ABD ise en az kullanan ülkeler olarak dikkat çekiyor.
Dünyanın bir çok ülkesinde çalışanlar toplu taşıma araçlarını tercih ederken, Türkiye, Danimarka ve ABD gibi zengin ülkelerle aynı sıralamada yer alıyor. Ne de olsa zenginiz, işe kendi aracımızla gideriz.