kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Antalya Havalimanı ihalesine iptal davası

Yeni Haber
Çelebi Holding, Ankara İdare Mahkemesine başvurarak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) 'Antalya Havalimanı işletim hakkının kiralanmasına ilişkin ihale kararının iptali' istemiyle dava açtı.

Çelebi Holding'ten yapılan açıklamada, DHMİ tarafından 12 Nisan 2007 tarihinde yapılan Antalya Havalimanı ihalesinden parasal teklife ilişkin iç zarfı açılmadan elenen Çelebi Hava Servisi A.Ş'nin, hukuki işlemleri başlatmak için 'düğmeye bastığı' bildirildi.

Açıklamada, ''İhale Komisyonuna sunduğu; banka teminat mektubu metninde, vergi ve SSK prim borç bildirim yazılarında şartname hükümlerine göre uygunsuzluk olduğu iddiası ile ihaleden elenen Çelebi, 27 Nisan 2007 Cuma günü mahkemeye başvurarak hakkını hukuki platformda aramaya başladı'' denildi.

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz de yaptığı açıklamada, sürekli işbirliği içinde bulundukları DHMİ'nin yaptığı bir işlemi, hukuki platforma taşımış olmaktan ötürü üzgün olduğunu belirtti.

Çelebioğlu, şunları kaydetti:

''Ancak Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından söz konusu ihaleden dışlanmamızın nedeni olarak öne sürülen dokümantasyon uygunsuzluğu iddiası, Çelebinin gerek ülkemizde ve gerekse uluslararası platformda prestijini küçümsenmeyecek boyutta zedelemiştir. Unutmamak gerekir ki, Çelebi Hava Servisi A.Ş halka açık bir şirket olup, borsada işlem görmekte olan hisse senetlerinin büyük bir bölümü yurt dışı yatırımcıların elindedir. Hukuki işleme hemen başvurmadık, istedik ki ihale tarihinden bu yana geçen süre zarfında yetkililer konuyu ve itirazlarımızı yeniden değerlendirme imkânı bulsunlar. Ancak DHMİ Yönetim Kurulu'nun ihale sonucunu onaylamasından sonra, bizim açımızdan yapılacak başka bir şey kalmadı.''

Çelebioğlu, Çelebi'nin öncül amacının, 'kurumun zedelenen itibarını onarmaktan öte olmadığını' ifade etti.

Çelebioğlu, ihale iptal edilip yenilenirse, Çelebi Hava Servisi'nin konumunu konuşmanın şimdiden doğru olmadığını belirtirken, Türk hukukunun Çelebi'nin haklılığını onaylaması durumunda, kamuoyu önünde yapılacak bir ihalede bu konudaki tüm beyanlarının istisnasız doğruluğunu herkesin göreceğini kaydetti.

(AA)