kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Ertürk

"Vodafone'da bizimle sorun üretmeye çalışanlar var"

TMSF Başkanı Ertürk Vodafone'un içinde Uzan döneminden kalma yapı nedeniyle kendileriyle sorun üretmeye çalışan bir altyapı olduğunu söyledi..
El konulan Uzan Grubu şirketlerinde gizli organizasyon yapılarının oluşturulduğunu söyleyen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, "Şirketle hâlâ devam eden işlemrimizde bizim ve Vodafonu'un yeni yönetiminin göremediği, kavrayamadığı sorun kaynakları var" dedi. Business- Week Türkiye'nin dünkü sayısında yayımlanan röportajda Ertürk yönetimi sırasında TMSF'nin yaptığı operasyonlar anlatıldı.

SEKRETERİN GÜCÜ
Ertürk, röportajda Uzan Grubu'na yönelik operasyonlara değinirken "Şirketlerde bazı kara delikler olur ama Uzan Grubu'nda öngöremediğimiz kayıt dışılık, hileli işlemler, çifte kayıtlar ve bunların ötesinde işimizi çok zorlaştıran paralel hiyerarşiler vardı" ifadelerini kullandı. Sözü edilen şirketlerde normal organizasyon yapısının çok daha dışında ve gizli organizasyon yapıları oluşturulmuş durumda olduğunu söyleyen Ertürk, örneğin bir şirkette sıradan bir sekreterin kapasitesinin çok üzerinde bir gücü olduğu ya da bir koruma görevlisinin hiyerarşinin çok üzerinde bir yetki kurduğunun görülebildiğini aktardı. Ertürk, şöyle konuştu:

VİTAİ'YE SÖYLEDİM
"Örneğin hâlâ Vodafone'un içinde, bizimle olan ilişkilerde sorun üretmeye çalışan bir altyapı var. Bunu Vodafone CEO'su Attila Vitai'ye birkaç sefer hatırlattım. Fakat şirketle hâlâ devam eden işlemlerimizde bizim ve Vodafone'un yeni yönetiminin göremediği, kavrayamadığı sorun kaynakları var." "Soygunu Gören Adam" başlıklı röportajda, 57 yaşındaki Ertürk ve onun yönetimindeki TMSF'nin her biri ayrı bir filme konu olacak el koyma işlemlerini gerçekleştirerek Türk iş dünyasına damgasını vurduğu kaydedildi. Egebank, Yurtbank ve Yaşarbank'a 1999'da el konulmasıyla başlayan süreçle birlikte 2003 yılında 5020 sayılı Bankalar Kanunu ile özerkliğe kavuşan TMSF'nin bankacılık krizinden sonra tahminlere göre toplam 50 milyar dolarlık bir borç batağı oluşturan sorunlu bankaları ve bu bankaların iştirakleri pozisyonunda olan futbol kulübünden medya şirketlerine kadar çeşitlenen bir sürü şirketin de sorumluluğunu devraldığı yazıda aktarıldı.