kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

FT: G.Saray birleşme planını geri çekebilir

Yeni Haber
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Galatasaray Klübü'ne Galatasaray Sportif ile birleşmesi konusunda azınlık hissedarlarına teklif yapması emrinin, yabancı yatırımcılarca "hissedar hakları açısından önemli bir zafer" olarak karşılandığı bildirildi.

Financial Times gazetesi, birleşme planının geri çekilebileceğini belirtildiğini kaydederek "Çünkü Galatasaray'ın, hissedarlara teklif yapacak kadar nakidi olmayabilir" diye yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, SPK'nın, Galatasaray Klübü'ne Galatasaray Sportif ile birleşmesi konusunda azınlık hissedarlarına alım teklifini yapması emrettiğini belirterek bu kararın bazı yabancı yatırımcı tarafından "hissedar hakları açısından önemli bir zafer" olarak karşılandığını yazdı.

2002 yılından beri piyasada işlem gören Galatasaray Sportif şirketinin Londra'da faaliyet gösteren fonlar dahil olmak üzere, yabancı yatırımcıları çektiğini kaydeden gazete, yabancı yatırımcıların, birleşmeye güçlü bir biçimde karşı çıktıklarını, birleşmenin, kurallara aykırı olduğunu savunduklarına dikkat çekti.

SPK'nın kararının ardından Galatasaray Sportif hisselerinin yüzde 11 değer kazandığını belirten gazete, şirketin en büyük yabancı hissedarlarından biri olan QVT Financial ortağı Angelo Moskov'un "Sermaye piyasası kural ve ilkelerinin SPK tarafından uyulmasından çok memnumuz" sözlerini aktardı.

Gazete şunları yazdı:
"Analistler, birleşme planının muhtemelen geri çekileceğini söylüyorlar çünkü Galatasaray'ın, hissedarlara teklif yapacak kadar nakidi olmayabilir."

(ANKA)