kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Le Monde: Bir milyonu aşkın kişi laiklik için yürüdü

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Le Monde: Bir milyonu aşkın kişi laiklik için yürüdü
İstanbul'daki dev mitingin yurt dışındaki yankıları sürüyor. Fransız Le Monde gazetesi, "Bir milyonu aşkın kişi, laikliği savunmak için İstanbul'da gösteri yaptı" dedi. Gazete, göstericileri "Türkiye laik ve laik kalacak" ve "Ne şeriat ne darbe" gibi sloganlarını kullandıklarına dikkat çekti.Le Monde gazetesi, internet sayfasındaki haberinde polis kaynaklarına dayanarak bir milyonu aşkın kişinin gösteriye katıldığını belirtti. "Bir milyonu aşkın kişi, laikliği savunmak için İstanbul'da gösteri yaptı" başlığını kullanan gazete, bu insanların "Türkiye'nin laik ilkelerine bağlılıklarını teyit etmek için İstanbul'da toplandığı"nı belirtti.

Göstericilerin kullandıkları sloganlarına da dikkat çeken gazete, bu çerçevede "Türkiye, laiktir ve laik kalacak", "Ne şeriat ne darbe" gibi slonganlara işaret etti. Gazete, göstericilerin, "Hükümet istifa" gibi, geçen Cuma günü ordu tarafından "güçlü bir biçimde kınanan hükümeti" hedef alan sloganları da attıklarını kaydetti.

Binlerce polisin görev yaptığı miting sırasında hiçbir olay yaşanmadığını da kaydeden Le Monde, gösterinin 600 kadar sivil toplum kuruluşunun çağrısı üzerine düzenlendiğini belirtirken de gösterinin, daha önce Ankara'da "1.5 milyon kadar insanın katıldığı mitingi"nin ardından gerçekleştiğinin altını çizdi.(ANKA)