kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Karar çarşambaya kalabilir

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, CHP'nin cumhurbaşkanı seçiminin birinci turuna ilişkin başvurusunu salı günü karara bağlamayı planladıklarını belirterek, "Karar, çarşamba günü sabah da verilebilir." dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Esenboğa Havalimanı'nda, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik başvurusu ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Tuğcu, raportörün konu ile ilgili raporunu yarın vereceğini belirterek, "Daha önce dediğim gibi ikinci oylamaya kadar yetiştirmeye çalışacağız. Ama tabi o bizim iç işleyişimiz. Neyi öne alırız neyi sona alırız, biliyorsunuz biz gece 11'e kadar da çalışırız. Öyle de bir çalışma yapabiliriz." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin her zaman hukukun, Anayasa'nın üstünlüğünü savunduğunu vurgulayan Tuğcu, "Bizim için her zaman öncelikler hukukun ve Anayasa'nın üstünlüğüdür. O doğrultuda kararı veririz.'' ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, Genelkurmay açıklamasını yargıyı etkileyecek bir girişim olarak nitelendirmesinin hatırlatılması üzerine Tuğcu, "Ben bunu onun için söyledim. Bizim önceliklerimiz Anayasa ve hukuktur." cevabını verdi.

CHP'nin başvurusunun salı günü karara bağlamayı planladıklarını kaydeden Tuğcu, kararın çarşamba günü sabahına da kalabileceğini aktardı.