kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ankara, istikrarı bozucu gelişmelere önlemini alacak

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Genelkurmay'ın kritik seçim sürecinde açıkladığı sert bildirinin ekonominin temel dengelerini bozmaması için harekete geçildi. Ekonomi yönetimi piyasaların "hazmetme kapasitesine" bakacak..
Kritik cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen sert açıklama karşısında, ekonomi yönetimi teyakkuza geçti. Piyasa dengelerinin sarsılmaması için özellikle yabancı yatırımcının sakinleştirilmesine çalışılacak. "İç şok" niteliğindeki bu gelişmeyi piyasaların "hazmetme kapasitesine" bakılarak, önlem alınacak. Genelkurmay bildirisinin, kamuoyu ile paylaşılma zamanlamasındaki titizliğe değinen bürokratlar, "Açıklamanın hafta sonuna denk getirilmesi herkesin durum değerlendirmesi yapmasına imkan tanıyor. İlk aşamada belirleyici olan yabancıların tutumu olacak" dediler.

KARARGÂHTAKİ STRATEJİLER
Ekonominin amiral gemisindeki kurmayların, "2001 yılından bu yana iç ve dış nedenlerden kaynaklanan çok sayıda şok ve dalgalanmayı aştık. Ekonomi eskiye göre şoklara daha dayanıklı" vurgusuna, şu pozisyonlar eşlik ediyor: