kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Taksim Meydanı’ nda bir araya gelen ÖDP’liler "Ne AKP, ne darbe" dedi.

'Ne şeriat, ne darbe demokratik Türkiye'

Ulaº YILDIZ / MERKEZ
Çağlayan'da düzenlenecek 500'den fazla sivil toplum örgütünün katılacağı mitingde şeriat ve darbeye karşı sloganlar yükselecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
'Ne şeriat, ne darbe demokratik Türkiye'
Tandoğan Mitingi'nin ardından ikinci büyük Cumhuriyet Mitingi, Çağlayan'da bugün düzenlenecek. Dokuz Sivil Toplum Kuruluşu'nun önderliğinde DİSK'in de aralarında bulunduğu 500'ün üzerinde kurum ve kuruluşun katılacağı mitingde şeriata, ırkçılığa, darbeye ve bölücülüğe 'Hayır' denilecek. Mitingin tertip komitesi üyesi Necla Arat, "Sloganımız ne şeriat ne darbe, tam demokratik Türkiye olacak" diye konuştu. Çoğunluğunu kadın kuruluşlarının oluşturduğu 9 sivil toplum kuruluşu bugün saat 13.00'te Çağlayan Meydanı'nda toplanacak. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, İstanbul Barosu Kadın Komisyonu, Bizim Ülke Derneği, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen toplum kuruluşu da destek verecek. Miting nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre bugün 07.30'dan itibaren trafiğe kapatılacak yollar şöyle: Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide- i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun ve Fırın Arkası, Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokaklar. Kasımpaşave Çağlayan'dan Piyalepaşa Bulvarına katılım, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarından Çağlayan istikametine katılım, D- 100'den Çağlayan katılımı, D-100'den Kasımpaşa katılımı, Vatan Caddesi Çağlayan çıkışı, Mecidiyeköy'den Çağlayan'a gidiş Kuştepe ışıklar, Şişli istikametinden Çağlayan'a gidiş, Kağıthane'den Çağlayan'a, Okmeydanı'ndan Darülaceze Caddesine çıkış.

HASTANELERE TAKVİYE
Çağlayan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri de alınacak. Okmeydanı SSK Hastanesi'nde ise olası olaylara karşı personel takviyesi yapıldı.
Haberin fotoğrafları