kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Avcı: Enkaz altında kimsenin bulunmadığını düşünüyoruz

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Avcı: Enkaz altında kimsenin bulunmadığını düşünüyoruz
İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcı, elde ettikleri bilgilere göre, enkaz altında başka kimsenin bulunmadığını düşündüklerini, ancak emin olmak için 3 ayrı noktada dinleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

Can Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının bitmediğini, yalnızca 1 yaralıya ulaşarak onunla sesli ve fiziksel temas sağlayabildiklerini söyledi.

Dolayısıyla bir yaralıya ulaşmaya çalışırken, onu bırakıp başka birini aramanın ya da varsayımlara dayanarak arama yapmanın yanlış olduğunu ifade eden Avcı, şu bilgileri verdi:

''Yaralıyı enkaz altından çıkardık. Sağlık durumu çok iyi. Biz, enkaz altında kimsenin kalmadığını düşünüyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler ve ihbarları değerlendirerek bu sonuca ulaştık. Ama emin olmalıyız. Çünkü bu enkazda ne olduğunu doğru dürüst bilen yok. Mahalleliden yardım almaya çalışıyoruz. Bize 6 kişinin olduğunu söylediler. 'Müteahhidin adamları var' dediler. Biz müteahhide ulaştık. Kendi adamlarının tam olduğunu söyledi. Dolayısıyla gerek enkaz altından çıkan yaralıdan aldığımız bilgiler, gerek dışarıda yaptığımız çalışmalardan kesin bir netice almaya çalışıyoruz. 3 noktada dinleme çalışması yapacağız. Akabinde köpeklerle arama çalışması yapılacak.''

Enkaz altından çıkarılan Özkan Aysan'ın, binanın 5. katında olduğu öğrenildi.

Yaralının çıkarılmasının ardından sokaktaki vatandaşlar boşaltılarak, yeniden dinleme çalışmaları başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce olay yerine gönderilen mobil büfeden buradaki görevlilere yiyecek-içecek servisi yapıldı.