kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mahkeme, hakkında 26 yıla kadar hapis cezası istenen Erol Evcil'in tutukluluk halinin sürmesine karar verdi.

Erol Evcil davasında yedi tahliye kararı

Veli SARIBOĞA /MERKEZ
'Bozuk Para Operasyonu' davasında tutuklu olarak yargılanan 20 sanıktan 7'si tahliye edildi. Erol Evcil'in tahliye talebi reddedildi..
İşadamı Erol Evcil ile gizli kasası olduğu iddia edilen Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 212 sanığın yargılandığı Bozuk Para operasyonu davasında 7 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Bozuk Para "operasyonu davası duruşmasına tutuklu olarak yargılanan işadamı Erol Evcil, eniştesi Fırat Ardıç, Nilüfer Turizmin sahibi işadamı Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu tutuklu olarak yargılanan 20 zanlı katıldı.

'Kara para yok' savunması
Sanık Erol Evcil'in avukatı Mehmet Er, Bursa Asliye Ceza Mahkemesi'nde de kara para davası görüldüğünü hatırlatarak, "Aynı konuda iki ayrı yargılamanın yapılması mümkün değildir.'' dedi. Mal varlığının değişik insanlar üzerine kaydedilmesinin suç olmadığını ifade eden avukat Er, "Görevsizlik kararında belirtildiği gibi çete yoktur. Kara para aklanması da söz konusu değildir" diyerek Evcil'in tahliyesini talep etti. Kayapalı'nın avukatı Ersan Şen ise, müvekkilinin Erol Evcil'in kasası olmadığını ileri sürdü. Cumhuriyet Savcısı tutuklu olarak yargılanan Mustafa Kayapalı, Cengaver Yetim, İsmail Öztürk ve Muammer Bilgiç'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Kayapalı, Yetim, Öztürk ve Bilgiç'in yanısıra, Mevlüt Acar, Ahmet Büyükdoğan ve Halil İbrahim Uysal'ın da tahliyesine karar verdi. Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 13 zanlının ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. İddianamede, Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın, üç ayrı suçtan 9-26'şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.