kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Canlı bomba A-4 ile yakalandı

İSTANBUL / MERKEZ
Taksim'de yakalanan PKK'lı kadın canlı bombaya gözcülük yapan terörist 5 kilo 300 gram plastik patlayıcı ile yakalandı..
İstanbul Bağcılar ve Küçükçekmece'de yapılan operasyonda, bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu öne sürülen 6 PKK'lı 5 kilo 300 gram A-4 plastik patlayıcı ile birlikte yakalandı. Polisin gözaltına aldığı zanlılardan birisinin canlı bomba olduğu ve gözlerinin görmediği öğrenildi. Yakalanan bir kadın zanlının ise 15 gün önce Taksim'de eylem yapmak üzereyken yakalanan canlı bomba Aslı D.'nin gözcüsü olduğu ortaya çıktı. Polis, kargaşa sırasında izini kaybettiren gözcüye kamera kayıtlarından eşkalini belirleyerek ulaştı. Polis Bağcılar'da patlayıcılarla birlikte 2 kişiyi, Küçükçekmece ise onlara yardım yataklık yaptığı belirtilen 4 kişiyi gözaltına aldı. Militanların hedeflerinin alışveriş merkezleri ile emniyet binaları olduğu öne sürüldü. Taksim'de 15 gün önce bombalı eylem yapma hazırlığı yaptığı sırada yakalanan Aslı D., isimli canlı bombanın verdiği bilgiler doğrultusunda Taksim'de bir kişinin daha olay yerinde bulunup gözcülük yaptığı ortaya çıkarıldı. Aslı D.'yi takip eden gözcünün bombalı eylemi gerçekleştiremediği sırada devreye girip, eylemi tamamlayacağı öne sürüldü. Gözcüyü bulmak için çalışma başlatarak çevredeki bütün MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, gözcünün eşkali kamera kayıtlarından ortaya çıkarttı. Polis teröristi Bağcılar'daki bir evde yakaladı. Evde yapılan aramada 5 kilo 300 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Aynı olay ile ilgili olarak Küçükçekmece'de bir evde 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

ÂMÂ CANLI BOMBA
Bağcılar'da yakalanan zarlılardan birisinin canlı bomba olduğu belirtildi. Kadın eylemcinin aynı zamanda Ağrı'da çatışma sırasında gözlerini kaybettiği öğrenildi.