kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
"8 MİLYON EURO AKTARILDI" İDDİASI Eyalet Başsavcılığı Basın Sözcüsü Scheu, hesaptaki 14 milyon Euro’nun 8 milyonunun kötü niyetle kullanıldığını açıkladı.

Almanya'da Kanal 7'ye baskın

Cemil ALBAY / FRANKFURT
Frankfurt'ta yayın yapan Kanal 7 Int televizyonu ile Deniz Feneri Derneği'ne kara para aklama ve dolandırıcılık nedeniyle eşzamanlı olarak baskın düzenlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Almanya'da Kanal 7'ye baskın
Almanya'nın Frankfurt kentinden yayın yapan Kanal 7 Int televizyonu merkezine dün sabah saat 10.00'da 340 polis ve 5 savcı ile baskın düzenlendi. Baskında haklarında tutuklama kararı bulunan 4 kişi yakalanırken, baskının "Yüzyılın yardım hareketi" diye sunulan Deniz Feneri Derneği'nden kanala para aktarıldığı gerekçesi ile yapıldığı açıklandı. Hesapta 14 milyon Euro toplandığı, kötüye kullanılan paranın 8 milyon Euro olduğu belirtildi. Baskın Alman basını tarafından dakika dakika izlendi. Bazı radyolar, "Müslüman çocukların paralarını kötüye kullandılar" şeklinde haberler verdi. Polis, eş zamanlı olarak 14 farklı yerde çeşitli ev ve şirketlere de baskın yapıldığını ifade etti.

'ORGANİK BAĞIMIZ YOK'
Kanalın Frankfurt'taki binasına gelen polisler, kanalda çalışanların cep telefonlarına el koyarken, bir kamyon dolusu bilgisayar ve evrakı da götürdü. Saat 15.00'e kadar çok sıkı şekilde sürdürülen baskın sırasında binada 60 polis görev yaptı. Alman polisi, saat 15.00'e kadar çalışanların bina dışına çıkmasına izin vermedi. Baskına, yaklaşık üç hafta önce savcılığa yapılan bir ihbarın neden olduğu sanılıyor. Öte yandan Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri İbrahim Atlan ise, "Derneğimizin yurt dışında herhangi bir şubesi bulunmuyor. Almanya'daki derneğin bizimle isim benzerliğinden başka bir ilgisi yok. Ayrıca Kanal 7 ile de organik bir bağımız yok" dedi.
Haberin fotoğrafları