kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Emine Erdoğan Köşk için "istihareye" yatmamış

Yeni Haber
Başbakanlık kaynakları, Emine Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için "istihare uykusuna yattığını" iddia eden Prof.Dr. Osman Özsoy'u yalanladı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu iddiasını haber7.com haber sitesindeki yazısında dile getiren Prof.Dr. Osman Özsoy'un, Emine Erdoğan'a yakınlığının bulunmadığı da bildirildi.

Prof.Dr. Osman Özsoy'un Emine Erdoğan'ın çevresinde tanınmadığı ve bilinmediği belirtildi. Başbakanlık kaynakları, "Söz konusu kişinin yazdığı bu yazı tamamıyla hayal mahsulüdür. Söz konusu kişi Emine Hanım'ın hiçbir yakını tarafından tanınmamakla birlikte böyle bir iddiayı neye dayanarak kaleme aldığı anlaşılmamıştır. Yazıdan da anlaşılacağı üzere bu tamamıyla hayal mahsulü bir iddiadır" diye konuştular.

Prof.Dr. Osman Özsoy, haber7.com alı internet sitesinde yer alan yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Çankaya için "hayırlı olanı istemek" anlamına gelen "istihare"ye yattığını öne sürmüştü. Özsoy, yakınlarından aldığı bilgiye dayanarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Emine Erdoğan'ın birkaç kez istihareye yattığını iddia etmişti.

ERDOĞAN DA "AİLEM İSTEMEDİ" DEDİ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı Anayasa Mahkemesi'nin 45'inci kuruluş yıldönümü resepsiyonunda, Köşk adaylığını ailesinin istemediğini söyledi. Erdoğan, "Örgütle bu dertleşmeyi yaptıktan sonra ailemle de yaptım. Doğrusu ailem ve çocuklarım asla ve kesinlikle Çankaya'ya çıkmamı istemedi. Emine Hanım baştan beri buna karşıydı" dedi.

(ANKA)