kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sevk edildiği 4'üncü hastanede öldü

Yeni Haber
Gaziantep'te, piknik tüpünden eteğinin alev alması sonucu vücudunun yüzde 80'i yanan yaşlı kadın, getirildiği Adana Numune Hastanesinde öldü.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep 7 Tepe Mahallesi 72. sokak'taki evinde yalnız yaşayan Emine Özkara (95), mutfakta yemek hazırladığı sırada eteği piknik tüpünden alev alarak yanmaya başladı. Paniğe kapılan yaşlı kadının giysileri, bağırarak yardım isteyen bitişik evde oturan çocukları tarafından söndürüldü.

Ağır yaralanan ve çocukları tarafından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürülen yaşlı kadın, ilk müdahalenin ardından yer olmadığı gerekçesiyle Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesine gönderildi.

Bu hastanede de yanık ünitesi olmadığı gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilen Emine Özkara, burada da aynı sorunla karşılaştı. Yaşlı kadın, bu kez götürüldüğü, Numune Hastanesinde, tedavi altına alındıktan yarım saat sonra hayatını kaybetti.

Numune Hastanesinde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde yer olmadığı gerekçesiyle gönderildiği belirtilen yaşlı kadının ölümüyle ilgili hazırlanan doktor raporunda, vücudun yüzde 80'inin 2 ve 3. derecede yandığının görüldüğü belirtildi. Oğlu Fahri Akdoğan, babasıyla resmi nikahsız yaşadığı için soyadı farklı olan annesinin ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü.

Annesinin yaşlılıktan kaynaklanan dikkatsizlik sonucu eteğinin tutuştuğunu belirten Fahri Akdoğan, ''Çığlıkları duyduk ve koştuk. Ancak kapı kilitli olduğu için daha kısa sürede içeri girip müdahale edemedik. İlk götürdüğümüz hastane başka bir hastaneye, oradan da Adana'ya sevk edildik. Adana'da da getirdiğimiz 2. hastanede öldü. Belki de ölecekti, ama, yine de böyle yapılmaması gerekirdi'' dedi.

Akdoğan, hastane yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istediğini ifade etti. Bu arada, ölüm olayıyla ilgili rapor tutan nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, yaşlı kadına tıbbi müdahalelerde kusur ve ihmal olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sistematik otopsi yapılmasına karar verdi. Yaşlı kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi morgundan alınarak Adana Adli tıp Kurumuna götürüldü.