kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İLK KRİTER LOKASYON... IMS Yönetici Ortağı olan Benal Yılmaz Çalışkan da, Büyükdere Caddesi gibi yoğun talebin olduğu noktalarda yaşanabilecek trafik gibi altyapı sorunlarını yatırımcılara anlattıklarını dile getirerek, "Ama çoğu zaman lokasyon ilk kriter oluyor. Diğer özellikler gözardı ediliyor" dedi.

ABD'li General Electric İstinye Park'a talip oldu

MELTEM ERSOY
250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen İstinye Park'a, GE talip oldu. GE, projenin bir kısmını ya da tamamını almak için inceleme yapıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
ABD'li General Electric İstinye Park'a talip oldu
Deri sektörünün önde gelen isimlerinden Orjin ve Doğuş Grubu'nun ortaklığıyla hayata geçirilen ve ağustos ayında kapılarını açması planlanan İstinye Park Projesi'ne, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD'li General Electric (GE) talip oldu. 250 milyon dolarlık yatırımla 83 hektarlık bir alan üzerinde hayata geçirilen projenin ne kadarına talip olunacağı ise henüz netlik kazanmadı. Hem Türk hem de yabancı gayrimenkul yatırımcılarına proje planlama, geliştirme, yönetim ve danışmanlık hizmeti veren IMS Mühendislik Danışmanlık şirketinin Yönetici Ortağı Niyazi Vural, GE'nin İstinye Park ile bir kısmını ya da tamamını satın almak üzere ilgilendiğini söyleyerek, kendilerinin de 'İstinye Park'ın GE'nin isteklerine uyup uymadığı' konusunda inceleme yürüttüklerini belirtti.

YATIRIMLARI GELİYOR
Astoria Kempinski'den Dubai Towers'a ya da Sapphire'e kadar gündeme oturan pek çok projeye farklı aşamalarda hizmet verdiklerini dile getiren Vural, önümüzdeki günlerde 2-3 tane yabancı yatırımcının kendi danışmanlıkları doğrultusunda otel yatırımını başlatacağını kaydetti. Vural, 19 yılda 2 milyon metrekarelik inşaat alanı olan alışveriş merkezi projelerini yönettiklerini anlatarak, 2006 sonunda 12 milyon dolar olan cirolarını bu yılın sonunda 20 milyon dolara çıkarmak istediklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları