kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Eberhand Ludewigs

Sekiz milyon Türk depresyondaymış!

HACER GEMİCİ
ABD'li ilaç devi Lilly'in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Ludewigs, Türkiye'de depresyon görülme sıklığının yüzde 11 olduğunu belirterek, "Bu da 7-8 milyon kişi demek" dedi..
Dünyada kanser, diyabet, psikiyatri ve kadın sağlığı hastalıklarında öne çıkan ABD'li ilaç şirketi Lilly'in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Eberhand Ludewigs'e göre Türkiye'de depresyon görülme sıklığı yüzde 11. "Bu da yaklaşık 7-8 milyon depresyon hastası anlamına gelir" diyen Ludewigs, Türkiye'de antidepresan ilaç satışı alanında yıllık yaklaşık yüzde 8 oranında bir artış olduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye gelen ve 15 milyar dolarlık cirosu olan ABD'li ilaç şirketi Lilly'in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Ludewigs, SABAH'ın sorularını yanıtladı. Yeni AB ülkelerinin de aralarında bulunduğu kendi bölgesinde Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu anlatan Ludewigs, Türkiye'deki ziyareti sırasında hükümet ve endüstrinin önde gelen temsilcileriyle bir araya gelerek, doğrudan yabancı yatırım için uygun ortam yaratılması, sağlık hizmetlerine erişim konularında temaslarda bulundu. Zorluklar olsa da Türkiye'nin yatırım için cazip bir ülke olduğunu savunan Ludewigs, 7 milyar doları aşan boyutuyla Türkiye ilaç pazarının dünyada 13'üncü ve Avrupa'da 6'ncı büyük pazar olduğunu belirterek, "Yaklaşık 100 milyon dolarlık satışıyla Türkiye dünyada en büyük 15'inci pazarımız. Son 13 yılda 10 katın üzerinde bir büyüme gösterdi. Türkiye'de dahil olmak üzere yatırım fırsatları ve risklerini düzenli olarak değerlendiriyoruz. Ancak halihazırda üretim tesisi kurma gibi bir planımız yok" diye konuştu.

YÜZDE 8 BÜYÜYOR
Ludewigs, "Lilly'in depresyon tedavisinde kullanılan ve Türkiye'de piyasada bulunan Fluoksetin etken maddeli ürünlerimiz de var. Türkiye'de depresyon görülme sıklığı yüzde 11. Bu da yaklaşık 7-8 milyon depresyon hastası olduğu anlamına geliyor. Depresyon dünyada belli bir yaygınlığı olan bir hastalık. Türkiye'de özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanların uzmanlara erişimi mümkün olmuyor. Pazar yüzde 8 oranında büyüyor" dedi.
Haberin fotoğrafları