kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mobius, THY yönetimine Akpınar ve Öksüz ile girdi

Hacer GEMİCİ/ Timur SIRT
THY'nin % 9.94'ünü alan Templeton Fonu Kurucusu Mobius, genel kurulda yönetime Turkcell eski Genel Müdürü Muzaffer Akpınar'ı soktu. Mobius'u temsil edecek ikinci isim ise Atilla Öksüz..
Türk Hava Yolları'nın yönetim kurulunda Templeton Fonu Kurucusu Mark Mobius'u, Turkcell'in eski Genel Müdürü Muzaffer Akpınar ile halen daha önce de yönetimde olan Hüseyin Atilla Öksüz temsil edecek. THY'nin dün yapılan olağan genel kurulunda yönetimde sadece bir isim değişti, ama THY hisselerinin yüzde 9.94'ünü elinde bulunduran Mobius'u temsilen iki kişi yönetimde yer aldı. Saat 14.00'te başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, bir yıl boyunca elde edilen sonuçlara ilişkin bir sunum yaptı. Ardından yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Karlıtekin yeniden seçilirken, üyeliklere Muzaffer Akpınar, Mehmet Büyükekşi, Temel Kotil, Hüseyin Atilla Öksüz, Cemal Şanlı ve Hamdi Topçu getirildi. Uzun bir dönem Turkcell'in Genel Müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce şirket ile yollarını ayıran Muzaffer Akpınar, Oğuz Borat'tan boşalan koltuğa oturdu. Edinilen bilgiye göre Akpınar'ın yanı sıra daha önce yönetimde olan Hüseyin Atilla Öksüz de yönetimde Mobius'un temsilcisi olarak kaldı. Genel Kurul'un ardından konuştuğumuz yönetimdeki sürpriz isim Turkcell'in eski Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, İstanbul dışında olduğu için toplantıda hazır bulunamadığını söyledi.

TANIŞIKLIK TURKCELL'DEN
Muzaffer Akpınar, Templeton Fonu yani para sihirbazı Mark Mobius'la tanışıklığının Turkcell döneminden geldiğini ifade ederek, "Sonuçta yıllarca halka açık bir şirketin yönetimindeydim. Bu nedenle yabancı fonların çoğu bizi tanır" dedi. Akpınar Turkcell'de Cüneyt Türktan'dan sonra 2002 yılında genel müdür koltuğuna oturmuştu. Ancak geçen yıl ilkbahar aylarında şirket ile yollarını ayırmıştı.