kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Seyran Çakmakçı

Sektörel eğitimde yeni açılımlar

Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi kurucusu Seyran Çakmakçı, sektörel eğitimlerin önümüzdeki dönemde önem kazanacağını dile getirerek, hedeflerinin bir sigorta eğitim fakültesi kurmak olduğunu açıkladı..
Sigorta sektöründe yetişmiş eleman açığını karşılamak hedefiyle eğitim vermeye başlayan Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi, bir toplantıyla sigorta sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik faaliyetlerini ve önümüzdeki dönem için çizdikleri hedefleri açıkladı. Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi kurucusu Seyran Çakmakçı şöyle konuştu: "Eurotme'i kurarken öncelikli hedefimiz bu işten mali bir kazanç elde etmek değildi. Türk sigorta sektörünün gereksinimlerine cevap verebilmeyi her türlü mali kazancın ötesinde tutuyoruz. Sektörümüzü daha güzel günlere taşımak için önemli bir misyon üstlenmiş durumdayız. Bu sektöre hizmet verenlerin ve dolayısıyla sektörün eğitim çıtasını yükseltmek istiyoruz. Nihai hedefimiz Türkiye'deki ilk sigorta eğitim fakültesini kurmak. Bu fakülte bir yıl yabancı dil hazırlık olmak üzere toplam 5 yıllık bir eğitim verecek."

SİGORTA KÜTÜPHANESİ
Daha geniş bir kitleye ulaşabilmek adına ülke genelinde şubeleşme yoluna gideceklerini belirten Çakmakçı, "Ayrıca önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı Türkiye'nin yakın olduğu Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi Türki Cumhuriyetler'de de devam ettireceğiz. Bu bölgelerde de organizasyon kurarak eğitim çalışmaları başlatacağız" dedi. Son dönemde sigorta sektörüne ciddi bir yabancı sermaye girişi olduğunun üzerinde duran Çakmakçı, buna bağlı olarak Türk sigorta sektörünün yeniden yapılanma gereksinimi içinde olduğunu ifade etti. "Türk sigorta sektörüne yabancı sermaye girişi yüzde 70'lere yaklaştı. Yabancı sermayenin akışı devam edecek ve bu da sektörümüzün vizyonunun gelişmesi ve ara eleman ihtiyacının artması demek" şeklinde konuşan Çakmakçı, eğitimli kadrolarla hizmet kalitesinin yükseltileceğini belirtti. Çakmakçı, "Ülke genelinde mesleki formasyon almış, etkinliği ve yetkinliği artırılmış dinamik işgücünün yaratılması bu süreçte kaçınılmaz olacaktır" dedi. Çakmakçı, bütün bu sebepleri göz önünde bulundurarak Eurotime Sigorta ve Eğitim Akademisi'ne hayat verdiklerini belirtti. Seyran Çakmakçı'nın sunumunun ardından gerçekleştirilen sohbette, Eurotime Sigorta ve Eğitim Akademisi bünyesinde bir kütüphane oluşturmanın yararlı olabileceği gündeme getirildi. Halihazırda bu tür bir çalışma içinde olduklarını duyuran Çakmakçı, ayrıca sigortacılıkla ilgili kaynak eserlerin basımına da hazırlandıklarını dile getirdi.