kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

250 bin YTL'ye VIP mükellefiyeti

Yeni Haber
Adana Veri Dairesi Başkanlığı, yılda 250 bin YTL'den fazla vergi ödeyen 408 mükellefi ''VIP'' kapsamına aldı. Bu mükelleflere bir de mektup gönderilerek, kurumla ilgili her türlü iş ve işlemlerinde öncelik tanınacağı duyuruldu.

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı da başlattığı, maliye idaresindeki yeniden yapılanmayla, mükellef odaklı hizmete ağırlık verilmesinin gereklerini yerine getirmek amacıyla başlattığı ''VIP mükellef'' uygulamasını hayata geçirdi.

Yılda ödedikleri vergi 250 bin YTL'yi geçen 408 firmanın yönetim kurulu başkanlarının isim isim belirlendiği bu çalışma sonunda, mükelleflere, Vergi Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar'ın imzasıyla mektup gönderildi.

Firmaların yönetim kurulu başkanlarının ismine ''özel'' ibaresiyle, beyaz matbu zarfla gönderilen ve firmanın yılda ödediği gelir, kurumlar, katma değer ve BSM vergilerinin miktarının belirtildiği mektupta, şunlar kaydedildi:

''Vergisel yükümlülüklerinizi yerine getirme konusunda gerekli dikkat ve özeni gösteren siz değerli mükellefimize teşekkür ediyoruz.Gelir İdaresi Başkalığımızca, mükellef odaklı bir anlayışı hayata geçirme konusunda önemli adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda, yükümlülüklerini kolayca yerine getirebilmeleri için yüksek orada vergi ödeyen ve içinde sizin de bulunduğunuz bir grup mükellefimize ayrıcalıklı hizmet sunma gayretindeyiz. Bu nedenle, Vergi Dairesi Başkanlığımızın tüm birimleri ile olan iş ve işlemlerinizde size her türlü kolaylık ve öncelik tanınacaktır. Bu konuda, Veri Dairesi Müdürlerimiz başta olmak üzere başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren tüm birim amirlerine gerekli talimat verilmiştir. Yatırım ve istihdama önemli katkılarınız yanında vergisel yönden yükümlülüklerinizi yerine getirmekteki itina ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.''

ÖNCE FARKLI ALGILANDI

Bu arada mektubu alan ve VIP kategorisine giren mükelleflerin bir bölümünün ise posta kutularına bırakılan ve üzerinde Adana Vergi Dairesi Başkanlığı yazan mektubu alınca önce tedirginlik yaşadıkları belirtildi.
Adana'da faaliyet gösteren ve VIP kategorisine giren iş adamlarından Ahmet Coşkun, yaptığı açıklamada, ''daha önceki yıllarda trilyonlarca vergi ödense bile vergi dairesinin bırakın teşekkür etmeyi, aksine daha fazla denetim altıda tuttuğunu, hiç bir kolaylık ve ayrıcalık göstermediğini'' savundu.

Coşkun, ''Bir lokantaya bile gitseniz, garson sizden kartvizitinizi alıyor, bayramda ya da başka özel günlerde tebriklerini iletiyor. Orada ödediğiniz para 5-10 YTL. Oysa, her yıl binlerce YTL vergi ödeyen biz iş adamları bugüne kadar böyle bir uygulamayla karşılaşmamıştık. Bu yüzden hem şaşırdık hem de mutlu olduk. Bu mektubu alınca öylesine mutlu oldum ki (daha fazla nasıl vergi öderim?) düşüncesine kapıldım'' dedi.