kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Teröristlerin Prens Harry'yi kaçırma planı

Yeni Haber
İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi, Irak'ta faaliyet gösteren bütün terörist grupların, tahtın üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'yi kaçırma planları yaptığını öne sürdü.

Mensup olduğu askeri birlikle beraber Mayıs ayında Irak'ta görev yapmaya başlayacak olan Prens Harry için Irak'ın güneyinde faaliyet gösteren pek çok terörist grubun şimdiden ayrıntılı istihbarat faaliyetine girdiklerine dair iddia, İngiltere Silahlı Kuvvetleri sözcüsü tarafından da doğrulandı.Observer, terör gruplarının şimdiden bu yönde tehditlerde bulunduklarına ve Irak'ın güneyinde görev yapan İngiliz askeri gücünün içine sırf Prens'i takip edebilmek için casus soktuklarını öne sürdüklerine de dikkat çekti. Gazete, bu grupların Prens Harry'nin fotoğraflarını internetten indirerek bütün mensuplarına dağıttığını da yazdı.

Observer, durumun vahametinin ortaya çıkmasından sonra İngiliz genelkurmayının Harry'yi cepheye gönderme kararı konusunda ağır baskı altında kalabileceğini de belirtti.

Hükümete yakın kaynaklar, sırf tehditler yüzünden Prens Harry'nin Irak'a gönderilmesinden vazgeçilmesi diye bir şeyin söz konusu olamayacağını bildirdi.Prens Harry ve mensubu bulunduğu Blues and Royals (Kraliyet Atlı Koruma Kıtaları) adlı birlik gelecek aydan itibaren 6 ay süreyle Irak'ta şiddetin en çok yaşandığı Maysan bölgesinde görev yapacak.

Prens Harry, Scimitars adlı zırhlı araçlarla devriye gezen birliklere komuta etmek üzere eğitim görmüştü.

(AA)