kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kiliseden tarihe geçen karar: Vaftiz olmayan bebekler de cennetlik

DIŞ HABERLER
Papa, Hıristiyanlığın temel unsurlarından vaftize yeni bir yorum getirerek vaftiz edilemeden önce ölen bebekler için de "cennetin kapılarını" açtı..
Vaftize Papa'dan yeni yorum... Cuma günü Roma Katolik Kilisesi tarafından açıklanan "Vaftiz Edilmeden Ölen Bebeklerin Kurtuluş Umudu" başlıklı raporda, "Bebeklerin vaftiz edilmeseler de kurtarılabileceklerini ve sonsuz mutluluğa götürülebileceklerini ummamızı sağlayacak nedenler vardır" denildi. Sonsuz mutluluk sözleriyle cennetin kast edildiğini belirten din uzmanlarına göre, bu kararla, cennet ile cehennem arasında kalan "limbo" adlı yer inancı da yok oluyor.

ARAF'A GİDİYORLAR
Kilisenin 41 sayfalık raporunda, "Eğer Tanrı, hiçbir kişisel günahı olmayan bebekleri sonsuz mutluluktan dışlıyorsa, bu durumda onun adaletli ve merhametli olduğunu kabul etmek çok zor olacaktır" denildi. Katolik inancına göre, Hıristiyanlar günahla doğuyor ve ilk günahtan "temizlenmek" için de vaftiz oluyor. Bebekler vaftiz edilmeden ölürlerse, Latince'de "sınır" anlamına gelen limbo'ya (Hıristiyan inancında Araf) gidiyor.