kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
KÖYDE KAHVALTI... Erdoğan, hak sahiplerinden Ali Osman Demir'in evine giderek, aileyle yemek yedi. Erdoğan'a zeytin, peynir ve köy ekmeği ikram edildi. Karaköy'den ayrılırken, bir partilinin, ''Genel başkan olarak bu yolda beraber yürümek istiyoruz'' demesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Önce ilkeler doğrultusunda hareket edeceğiz'' dedi.

'Bu tuzaklara düşmeyeceğiz'

Cevdet Özdemir- İsmet ACAR- Umut Tütüncü- Serdar C
Erdoğan Malatya'daki cinayetleri sert bir dille kınadı. "Provokasyonlara gelmeyeceğiz" diyen Erdoğan, halkın da pusulayı şaşmamasını isteyerek "En büyük imtihan bu" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki kanlı infazla ilgili ''Provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz, dimdik durarak, yere sağlam basarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ilerlemeye devam etmek dışında bir seçeneğimiz yoktur'' uyarısı yaptı. Bursa Hızlı Feribot İskelesi açılış töreninde Türkiye'nin ahengini bozmak için ortaya konan bütün faaliyetlerin milletin çelikten iradesine çarparak parçalanacağını söyleyen Erdoğan, "Malatya'da işlenen hain cinayeti 72 milyon kişi tek bir bütün olarak nefretle kınıyoruz. Elbette bu bu tür menfur olayların arkasında derinliği araştırılması gereken örgütlü çeteler bulunması ihtimali her zaman vardır. Ama bütün bunların ötesinde gencecik insanların nasıl olup da böyle kanlı, böyle vahşi planlara alet olabildiklerini araştırmak da bizim görevimizdir. Bu gençlerin ideallerle dolu olması gereken zihinlerinin nasıl olup da bu kadar karartıldığını iyi düşünmemiz lazımdır" dedi. "Kanunları hiçe sayan bir kahramanlık kültürüyle bizim işimiz olamaz" diyen Erdoğan, bunları kim yapıyorsa ülkeye ihanet ettiğini belirterek, şöyle dedi:

PUSULA ŞAŞMASIN
"Bunların maşaları da iyi bilsinler ki Türkiye'nin kurulmuş olan bu tuzaklara karşı duruşu kesindir, tavrı serttir. Zira kin nefret odaklı bir yönetim anlayışı Türkiye'de egemen olamaz, olmayacaktır. Hiçbir hain mihrak, kim olursa olsun şunu iyi bilsin, ki kendi kanlı oyunlarını, kendi vahşetini, kendi kara emellerini bu ülkeye mal edemez, fatura edemez. Bu millet bu oyunları bozar. Geçmişte bozmuştur, gelecekte de bozacaktır. Türkiye böyle kanlı oyunlarla istikametini bir milim dahi değiştirmeyecektir. Hedeflerinden asla şaşmayacaktır. Malatya'daki hain olayın bütün bağlantılarını çözmekte kararlıyız. Türk insanı gözünü gelecekten ayırmsın ve pusulasını şaşırmasın. Bugün içinde bulunulan imtihan bu imtihandır.''