kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Jacques Chirac

Chirac da Clinton gibi vakıf kuracak

Belkıs KILIÇKAYA / PARİS
Fransa'da bugünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk ayağıyla siyasette emeklilik günlerine adım atan Chirac Bill Clinton'ın izinden gidip kendini vakfına adayacak..
Fransa uzun bir seçim kampanyası sürecinin ardından bugün sandık başında... 12 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 44 milyon kayıtlı seçmen oy verecek. Sabah 08.00'de başlayacak oy verme işlemi, akşam saat 20.00'ye kadar devam edecek. Ve en yüksek oyları alan iki aday 6 Mayıs'taki seçimin ikinci turunda kozlarını paylaşacak... Fransız araştırma şirketi CSA seçimin son düzlüğünde UMP lideri Nicolas Sarkozy'nin yüzde 26.5 oyla önde gittiğini, seçime katılanların yüzde 19'ununsa geçersiz oy kullanmayı düşündüğünü açıkladı.

TEK SESSİZ CHİRAC
Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkenin nefesini tutup takip ettiği seçim yarışı bir kişiyi o kadar da çok heyecanlandırmıyor: Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac... 1995 yılından bu yana cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren Chirac, 4 kez girdiği seçim yarışında bu yıl yer almayacak.

TATİLE ÇIKACAK
Seçimlerin son dönemecinde Sarkozy'ye destek verdiğini açıklayan Chirac, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Jimmy Carter'ın izinden gidip kendi ismini taşıyacak vakıf kurmayı planlıyor. Seçimin ikinci turu da yapıldıktan sonra siyasetle dopdolu geçen 40 yıllık yaşamına bir sünger çekecek olan Chirac, "emeklilik" hayatının ilk kısmında eşi Bernadette Chirac ile yolculuk yapacak. Ardından da vakfının çalışmalarına konsantre olacak.
Haberin fotoğrafları