kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

New York'ta "Ermeni Yalanlarına Son" mitingi

Yeni Haber
Sözde Ermeni soykırımının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan öncesi Türkler, New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda "Ermeni Yalanlarına Son" adlı bir miting düzenledi. Geçen yıla oranla bir artış gözlense de katılımcı sayısı beklenilenin altında kaldı.

ABD ve İstiklal Marşı'nın çalınması ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak, ABD'de yaşayan 500 bin Türk adına mitinge katılan herkese teşekkür etti. Ermeni iddialarının bir yalandan ibaret olduğunu öne süren Pak, o dönemde çok sayıda Türk'ün hayıtını kaybettiğine işaret ederek, "Fırsatlar, özgürlük ve adalet ülkesi olan ABD'nin siyasetçilerinden adil olmalarını bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Soykırım iddiaları ortaya atmak doğruları gizlemektir. Bugün maalesef gerçekler inkar ediliyor ve olaylar saptırılıyor. Türkler binlerce yıllık tarihinde hiçbir zaman soykırım yapmadı. Eğer bir Ermeni soykırımı olsaydı Osmanlı'nın hiçbir bölgesinde Ermeni kalmazdı" diye konuştu.

Yaklaşık 4 saat süren mitinge Türkiye'nin BM temsilcisi Baki İlkin, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, TADF Başkanı Atilla Pak, Young Turks Derneği Başkanı Abdurrahman Bezirkan, Azerbaycan Türkleri Derneği Başkanı Tomris Azeri'nin yanı sıra 500 kişi katıldı. Katılımcılar pankart ve dövizlerin yanı sıra Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen Türk diplomatların posterlerini de taşıdılar.

Bugün de başkent Washington'da benzer bir gösteri yapılacak.

(ANKA)