kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İşletmenin sahibi Öykü Evren (ortada) "kafeyi yeniden açacağım"dedi. İşletmenin sahibi Öykü Evren (ortada) "kafeyi yeniden açacağım"dedi.

Gay kafe 4 gün açık kalabildi

İsmet ACAR / MERKEZ
Bursa'daki eşcinsel kafe ruhsatı olmadığı için mühürlendi. İşletme sahibi "Ruhsatı çıkıncaya kadar açma izni vermişlerdi" diyerek tepki gösterdi..
Bursa'da dört gün önce Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı Öykü Evren tarafından açılan eşcinsel kahvehanesi, belediye tarafından işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle önceki akşam mühürlendi.

İŞLETME RUHSATI YOK
Bir süre önce ameliyatla cinsiyet değiştirip, ardından da açtığı dava ile pembe nüfus cüzdanı alan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, tarafından Gullüm adıyla açılan Gay Kafe'nin ömrü kısa oldu. Eşcinseller arasında Gırgır, Şamata anlamında kullanılan Gullüm adıyla açılan kafeye önceki gece gelen Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, girişe şerit çekip, kapattı. Kahvehanesi kapatılan Öykü Evren ise uygulamaya tepki gösterdi. Evren şöyle dedi: "İşyerini açmak için tüm izinleri aldım. Belediyeye de müracaat ettim. Ruhsat işlemi yapılana kadar açmamızda sakınca yoktu. Açılışı bu yüzden yaptık. Ama belediye anlamsız bir tavırla işyerimi kapattı. Ben burada vergi bile veriyorum. Bunun yanında SSK'lı üç kişi çalıştırıyorum. Başka ne yapabilirim ki. Toplumun ters baktığı bir kesimi sokaklardan uzak tutuyorum, iş ekmek veriyorum. Kahvehaneciler Odası ve Emniyet de burada denetimini yaptı ve eksik bir şey bulamadı."