kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kournikova ve Iglesias'ın Miami'de evleri var... Dünyanın en ünlü raketlerinden Anna Kournikova ile şarkıcı Enrique Iglesias'ın da Miami'de bulunan Mondrian South Beach'te evleri bulunuyor. Aralarında işadamlarının da bulunduğu 5 Türk ünlülere komşu olacak.

5 Türk, 6 milyon $'a dünya starlarına komşu oluyor

EBRU ERDOĞAN
Miami'deki Mondrian South Beach'te son iki haftada 5 Türk ev satın aldı. Projede ünlü raket Anna Kournikova, şarkıcı Enrique Iglesias ve Ricky Martin gibi dünya starlarının da evi var..
İstanbul Hilton Otel'de dün başlayan A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nın en ilgi çeken katılımcılarından birisi de Cempay Uluslararası Gayrimenkul ve Dış Ticaret Şirketi idi. Amerika'da Mondrian South Beach'in broker'lığını yapan Cempay, Türk müşterilerine, Anna Kournikova, Enrique Iglesias, Ricky Martin ve Shaquille O'neal gibi ünlülerle komşu olma fırsatı sunuyor. Cempay'ın Genel Müdürü Vahit Cem Yapıcı, Amerika'nın Miami, New York ve Florida şehirlerinde A gelir grubuna yönelik konut sattıklarını anlattı. Konut fiyatlarının 500 bin dolardan başladığını ve 6 milyon dolara kadar çıktığını ifade eden Yapıcı, Mondrian South Beach'in ABD bağlantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi. 73 metrekareden başlayan ve 208 metrekarelik evlerinin de bulunduğunu anlatan Yapıcı, 6 milyon dolarlık en pahalı konutlarının 400 metrekare olduğunu dile getirdi. Satışlara Eylül 2006'da başlamalarına karşın Türkiye'den büyük ilgi gördüklerini ifade eden Yapıcı, aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu beş kişinin konut almak üzere ön ödemelerini yaptıklarını bildirdi. Türkiye dışındaki müşterilerinin konutları genellikle yatırım için aldıklarını anlatan Yapıcı, "Türkiye'den de yatırım amaçlı alanlar var ama çoğunluğu 'yazlık' olarak kullanmayı tercih ediyor. Bu konutları satın almak isteyenlerin en çok merak ettiği konu, inşaat bittikten sonraki kârlılık oranları. Bu konutların inşaatı bittiğinde, 1.5-2 yıl içinde yüzde 30-35 civarında bir getirisi oluyor" diye konuştu.