kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Tüm dünyada yankı uyandıran Malatya'daki kanlı yayınevi baskınında Dink suikasti gibi yine "abi" ve yine istihbarat zaafiyeti olduğu ortaya çıktı. Saldırının planlayıcısı olduğu öne sürülen Emre Günaydın'ın "reis" olarak anıldığı belirtilirken, zanlıların aralarında bulunduğu grubun, geçtiğimiz yıl isminin henüz Kay-Ra olduğu dönemde yayınevine İncil'lerin gönderildiği kargo şirketi önünde eylem yaptıkları belirlendi. Bu eylemin ardından zanlıların izlemeye alınmalarına rağmen telefonlarının dinlenmediği, yayınevi yetkililerine yönelik bir koruma önlemi alınmadığı belirtildi. Gözaltına alınanların sayısı 10'a yükselirken, 7 kişinin de arandığı belirtildi.

5 EKMEK BIÇAĞI
Eylem planını yapan zanlılardan Emre ve Cuma'nın suç aleti 5 ekmek bıçağını ise olaydan bir gün önce Yeni Cami civarındaki bıçakçılardan satın aldıkları belirlendi. Otopsi raporunda saldırı kurbanlarının kaşlarında, burunlarında, dudaklarında ve alınlarında darp izleri olduğu saptandı. Ölen kişilerin el ve ayaklarında da iple bağlanma nedeniyle izler oluştuğu tespit edildi. Malatya'daki saldırının zanlılarının olaydan bir gün önce merkeze 10 kilometre uzaklıktaki ağaçlık bir alan olan Pınarbaşı Gölü kenarına giderek atış talimi yaptıkları öğrenildi. Emre Günaydın'ın arkadaşlarına iki adet kuru sıkı tabancayla atış eğitimi verdiği belirtildi. Dönüş yolunda bir polis ekibi tarafından şüphe üzerine durdurulan zanlıların üzerlerinde yapılan aramada iki adet tabanca çıktı. Silahların kuru sıkı olduğunu belirleyen polis, zanlıların "Uzak yere gittiğimiz için kendimizi korumak amacıyla yanımıza aldık" demesi üzerine işlem yapmadan serbest bıraktı. Emre Günaydın'ın bir suçtan dolayı arama emri olduğu öne sürülürken, polisin GBT sorgulaması yapmadığı iddia edildi. Olay günü Emre Günaydın ile Cuma Özdemir'in büroya girdiklerinde üzerlerinde kurusıkı tabancaların bulunduğu, bir süre konuştuktan sonra bu tabancaları çıkarıp çalışanları etkisiz hale getirdikleri, daha sonra diğer 3 zanlıyı çağırdıkları öğrenildi.

156 BIÇAK İZİ
Öte yandan otopside öldürülen Alman Geske'nin vücudunda 156, Yüksel Uğur'un ise 25'e yakın bıçak izi saptandığı belirtildi. Yüksel'in öldürülmeden önce darp edilmesi nedeniyle burnunun da kırıldığı saptandı. Bu arada saldırganları olaydan bir gün önce serbest bırakan polis ekibi hakkında soruşturma başlatıldı. Bir polis memurunun da zanlılara bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alındığı öne sürülüyor.

TEKVANDOCU
Baskının planlayıcısı olduğu öne sürülen 19 yaşındaki Emre Günaydın'ın tekvandocu olduğu ortaya çıktı. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Bölümü öğretim üyesi olan babası Mustafa Günaydın'ın, öğretmen evinde işlettiği spor salonunda tekvando öğrendiği belirtildi.
Haberin fotoğrafları