kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Denizli'de boşanma davaları kadınlardan
AA
Denizli'de aile mahkemelerinde görülen boşanma davalarının yüzde 74'ü kadınlar tarafından açıldı. Baro bu durumu ekonomik özgürlüğe bağlıyor..
Denizli Barosu Başkan Yardımcısı Zehra Demirci, aile mahkemelerinde görülen dava sayısının her geçen yıl arttığını, bunların çoğunun da boşanma davası olduğunu belirtti. Boşanmalarda görülen artışın kadının ekonomik anlamda rahatlamasıyla ilgili olduğunu savunan Demirci, şöyle dedi: "Denizli'de geçen yıl görülen 1907 boşanma davasının yüzde 74'ünü kadınlar açtı. Eskiden de kadınlar evliliklerinde şiddet görüyor, çeşitli problemler yaşıyordu. Fakat bu kadar çok boşanma davası açılmıyordu. Günümüzde iş hayatında öne çıkan ve kendi parasını kazanan kadın, 'Sürekli dayak yiyeceğime, küfür işiteceğime kendi hayatımı kendim yeniden kurabilirim' diyor. Ekonomik özgürlüğü olan kadın boşanma davasını rahat açıyor.''

CİNSEL ŞİDDETİN ETKİSİ

Son yıllarda evliklerin sona ermesinde, aile içi fiziksel ve cinsel şiddette yaşanan artışın büyük etkisi olduğunu vurgulayan Zehra Demirci, şunları anlattı: "Aile içi cinsel ve fiziksel şiddet her geçen gün artıyor. Erkeklerde bir tatminsizlik söz konusu. Günümüzde pornografik yayınlara çok rahat ulaşılabiliyor. Erkekler, orada gördüklerini uygulamaya eğilimine giriyor.'' Yasalarda 2004'ten itibaren kadınlar lehine birçok yeni düzenleme getirildiğini belirten Demirci, kadınların bu hakları kullanmayı bilmediğini anlattı.