kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Canlı yayında stüdyo baskını
Murat KARAMAN / MERKEZ
Adana'da bir yerel kanalda yayınlanan ve Çukurova Merhaba gazetesi imtiyaz sahibinin katıldığı programı, üç kişi canlı yayın sırasında basarak konuğa saldırdı..
Adana'da yerel yayın yapan Akdeniz TV akşam saatlerinde canlı yayın sırasında 3 kişinin saldırısına uğradı. Canlı yayının yapıldığı stüdyoyu basan kişiler, yayına katılan Çukurova Merhaba gazetesinin imtiyaz sahibi Zeki Kızılkaya'yı darp etti. Stüdyoyu dağıtan 3 kişiden birisinin merkez Seyhan ve Yüreğir ilçe belediyelerinden ihale alan müteahhitlerden Selçuk Ç. olduğu iddia edildi. Olay önceki akşam saat 21.00 sıralarında Yüksel Mert'in canlı olarak sunduğu 'Mertçe' programında meydana geldi. Programın sunucusu Yüksel Mert'in programa konuk olarak aldığı Çukurova Merhaba gazetesinin imtiyaz sahibi Zeki Kızılkaya, kentteki merkez belediyelerin çeşitli ihalelere fesat karıştırdığını iddia ederek Selçuk Ç'nin adını işaret etti. Bu sözlerin ardından aralarında Selçuk Ç.'nin de bulunduğu üç kişi canlı yayında stüdyoyu bastı. Kimliği belirsiz iki kişi stüdyo görevlilerini etkisiz hale getirirken, Selçuk Ç. ise canlı yayına konuk olarak katılan Zeki Kızılkaya'nın üzerine yürüdü.

HER ANINI YAYINLADILAR
Stüdyo içerisinde Kızılkaya'yı kovalayan Ç., ardından da darp etmeye başladı. Bu arada ana kumanda masasındaki görevli ise canlı yayında yaşananları yayını kesmeyerek saniye saniye ekran başındaki izleyicilere aktardı. Stüdyoyu da dağıtan üç kişi daha sonra olay yerinden 06 KS 040 ve 01 KJ 751 plakalı iki araçla kaçarak kayıplara karıştı. Darp edilen Zeki Kızılkaya ise, "Ne olduğunu ben de anlayamadım. Sadece ihalelerde adı geçen şahsın neler yaptığını anlatmak istedim. Sonra stüdyoyu basıp içeri girdiler. Beni darp ettiler" dedi.
Haberin fotoğrafları