kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Rejim tehlikede olsa yabancı yatırım yapar mı'
Başbakan Erdoğan önceki gün yapılan mitinge atıfta bulunarak 'Türkiye huzur ülkesi. Kimse korkular ülkesi olarak göstermesin" diye konuştu..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yabancı sermayenin, ancak huzurun hakim olduğu ülkelerde yatırım yaptığını belirterek "Rejim tehlikede olsa yabancı sermaye gelip Türkiye'ye yatırım yapar mı" dedi. Başbakan Erdoğan, Almanya'nın Hannover kentindeki kongre merkezinde Türklerle biraraya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Antalya Havalimanı işletmesinin Fraport AG tarafından kiralandığını hatırlatarak, "17 yıllığına 3.2 milyar dolar verdiler. Bu, rekor bir rakamdır. Rejim tehlikede olsa yabancı sermaye gelip ülkede yatırım yapar mı? Huzurun olduğu, bu tür tehlikelerin olmadığı ülkeye sermaye girer. Ülkemiz, huzur ülkesidir. Kim Türkiye'yi korkular ülkesi olarak gösteriyorsa, halkımıza ve vatanımıza yanlışlık yapar'' dedi.

"BİZİ TUTANA AŞK OLSUN"
Türkiye'de gayrisafi milli hasılanın geçen 4 yıl içinde 5 bin doları aştığını ve 2013 yılında da 10 bin dolara ulaşmasını hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, "10 bine ulaştığımız anda bizi tutana aşk olsun'' dedi. Türkiye'de ihracatın geçen 4 yıl içinde de 49 milyar dolar artarak 85 milyar dolara çıktığını kaydeden Erdoğan, son verilere göre ihracatın 90 milyar dolara yükseldiğini, yıl sonu itibariyle de 100 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.