kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
KKTC krizi, Lefkoşa'nın 'terketme resti' ile bitti
Lefkoşa Belediye Başkan Yardımcısı, İstanbul'da başlayan Dünya Belediye Başkanları zirvesindeki KKTC krizini toplantıyı terk ederek protesto edeceklerini açıkladı. Bunun üzerine kriz çözüldü..
Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'nde katılımcı belediyeler listesinde Lefkoşa Türk Belediyesi'nin yanında ülke kısmının boş bırakılması nedeniyle doğan kriz çözüldü. Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Celal Cin, Lefkoşa ile Türk Belediyesi Halkla ve Dış İlişkiler Sorumlusu Deniz Birinci, Rum tarafından kaynaklanan herhangi bir sıfat krizi halinde toplantıyı terkederek protesto edeceklerini açıklayınca, yoğun bir telefon trafiği yaşandı.

'ZİRVEDEN AYRILIRIZ'
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları'nın bugün İstanbul'a gelmesinin beklendiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Celal Cin "Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Kıbrıs'la irtibat halindeyiz. Rum tarafından kaynaklanan bir sıfat krizinin çözülmemesi durumunda zirveden ayrılabiliriz" dedi. Lefkoşa Türk Belediyesi'nin bu açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, "İki tarafın belediye başkanlığı Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nde temsil ediliyor. Toplantıyı düzenleyen sekreterya iki belediyeye de davette bulundu. Biz sadece davetimizi yapıyoruz" diye konuştu. Yerel yönetimler diplomasisinin karşılıklı sıkıntıların aşılmasını sağlayan, halkları yakınlaştıran ve hoşgörüyü geliştiren bir yapısının olduğunu belirten Topbaş, "Katılımcı listesini KKTC yazarak düzelteceğiz" açıklamasında bulundu. Topbaş'ın bu açıklamasının ardından, katılımcı listesi düzeltilerek tekrar dağıtıldı. Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları'nın isminin yanına KKTC yazıldı.
Haberin fotoğrafları