kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Katile benzerliği 10 ayını yedi!

Trabzon'da bir yıl önce falına bakmayan kadını öldüren katil zanlısı İbrahim Yeşilyurt, kendisine benzediği için 10 ay haksız yere hapis yatan adamdan mahkemede özür diledi

Trabzon'da, falcı olarak tanınan Fatma Berber'i öldürdüğü iddiasıyla yaklaşık 10 ay tutuklu kaldıktan sonra asıl failin ortaya çıkmasıyla serbest kalan Cafer İpekçioğlu dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Asıl zanlı İbrahim Yeşilyurt, İpekçioğlu'ndan özür dileyerek helallik istedi.

Cafer İpekçioğlu'nun 10 ay boş yere hapis yatmasına neden olan olay şöyle gelişti: Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Fatma Berber adlı falcı bir kadın kimliği belirsiz bir kişi tarafından benzin dökülerek yakıldı. Cinayetin ardından soruşturma başlatan polis görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda zanlı olarak Cafer İpekçioğlu'nu yakaladı.

VİCDAN AZABIYLA TESLİM OLDU
Cinayetle ilgili bilgisine başvurulan görgü tanıkları Emniyet'te verdikleri ifadede katilin Cafer İpekçioğlu olduğunu söyledi. Bunun üzerine İpekçioğlu, çıkarıldığı mahkemede deliller gözönünde bulundurularak tutuklandı. Aradan 10 ay geçtikten sonra cinayetin asıl zanlısı İbrahim Yeşilyurt, vicdan azabı çekerek polise teslim olunca gerçek ortaya çıktı. İpekçioğlu, gerçek katile olan inanılmaz benzerliği nedeniyle boş yere 10 ay hapis yatmıştı. Bu durumu gözönüne alan mahkeme Cafer İpekçioğlu'nu hemen serbest bıraktı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada ise gerçek ve yanlış zanlılar ilk kez yan yana geldi. Önce tutuklu sanık Yeşilyurt sanık sandalyesinde yerini aldı. İpekçioğlu'na "Seni mağdur ettiğim için özür dilerim. Hakkını helal et" dedi. Ardından mahkemeye cinayeti anlatmaya başladı:

"FALIMA BAKMAYINCA KIZDIM"
"Falcı Fatma Berber'in evine çalınan altınlarımın kimin aldığını söylemesi için gittim. O da bana '2 bayram arası fal bakmadığını' söyledi. Aramızda tartışma çıktı. Elimdeki benzin bidonundan yere bir kaç damla benzin damlattım, daha sonra benzin, sobanın etkisiyle patlayarak yandı." Şahit olarak dinlenen Fatma Berber'in kızı Hatice Berber ise, ifadesinde olay günü 2 kişinin evlerine fal baktırmak için geldiğini belirterek, "Annem kendilerine iki bayram arası fal bakmadığını söyledi. Daha sonra kardeşler birbiriyle tartışmaya başladı. O sırada İbrahim elindeki benzin bidonunu odaya boşalttı. 'Hepinizi yakarım' diye bağırdı. Engel olmaya çalıştım ama başaramadım" dedi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Ahu BOZLAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır