kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Dahi Lucescu

G.Saray Roma maçına gittiği zaman son maçında Lazio'yu 5-1 yenen İtalyan ekibinin inanılmaz formda olduğu ve G.Saray'ın hiç şansı olmadığı düşünülüyordu. Ama G.Saray'ın başında bir dahi vardı: Lucescu.

Lucescu, rakibinin tüm oyuncularını adeta ezberlemiş, Totti, Montella ve sonradan giren Batistuta gibi oyuncuları yok etmişti. Rakibin birbirleriyle en çok paslaşan oyuncularını, en çok şut atan futbolcularını ve en fazla orta yapan oyuncularını (Cafu hariç) fevkalade kontrol etti. G.Saray'ın sahaya yayılışı da mükemmeldi. Ancak sol kanatta Victoria çok zayıf kalıyordu. Orada başka bir alternatifi de yokttu. Ve nitekim G.Saray, bir mahalle maçındaki basitlikte Victoria'nın hatasından bir gol yedi.

Aslında Lucescu her şeyi iyi hesaplamıştı ama bu kadar basit bir hatayı hesaplayamazdı. Roma'nın en çok pas yaptığı orta sahada müthiş önlemler almış; Ayhan, Totti'yi adeta sahadan silmişti. Kim derdi ki, Ayhan markaj yapacak, topu kazandığı zaman rakibin üzerine gidecek ve bu kadar başarılı olacak. Ve maçtan sonra adeta çıldıran Romalılar, oyuncularımıza polislerle beraber tekme tokat girdiler. Galatasaray yönetimi Hakan Ünsal'ı takımda tutabilseydi bence sarı-kırmızılı takım finale çıkardı.

Jardel futbolcuymuş!
Türkiye'de kimse Daum'a 'Dahi' falan demesin. Geçen hafta Lucescu ile arasındaki farkı gördük. Bu ülkede yabancılar arasında tek dahi Lucescu. Kendi oyuncusunu bu kadar iyi tanıyan, rakibi bu kadar iyi etüt edebilen ve taktikte bu kadar başarılı olan antrenör ben çok az gördüm. Elindeki sınırlı kadroya rağmen bu oyuncuları bu kadar iyi kullanabilen bir antrenöre tek kelimeyle "Bravo" denilir.

Lucescu'ya "Antrenör değil", Jardel'e "Futbolcu değil" diyenlere bir haberim var. Jardel, Avrupa'da ayın karmasında. Size önce ayın karmasını vereyim;

Antonioni (Roma), Ferrera (Juventus), Helguera (Real Madrid), Roberto Carlos (Real Madrid), Assunçao (Roma), Zidane (Real Madrid), Keane (Manchester), Nedved (Juventus), Van Nistelrooy (Manchester), Vieri (Inter), Jardel (S.Lizbon).

Kahvedeki doğru söylüyor
Şimdi Jardel'e şöyle bir bakalım. 21 maçta 28 gol atıp, dünyanın zirvesinde, Avrupa'nın gol kralı. Bu hafta Lizbon 2-0 kazanırken, iki golü de Jardel attı. Dünyada bu yıl en çok gol atan oyuncu Maksim Gruznov. Estonya'nın Trasnava takımında oynuyor. Ama Jardel, 1,5 kalitesinde bir ligde, Gruznov 1 kalitesinde ligde forma giydiği için Jardel'in 28 golü 42 puan getiriyor. Gruznov ise attığı gol sayısı kadar puan alıyor: 37.

Spor medyamız, Lucescu'yu da, Jardel'i de çarmıha germişti. Onlar için yazılmadık şey bırakmamışlardı. Ama ben diyorum ki; kahvedeki adam doğru söylüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır