kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İstanbul'a özel yönetim gerekir

Yılmaz "İstanbul seçilmiş bir yerel meclis ve özel statülü vali ile yönetilmeli" dedi. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz İstanbul'un seçilmiş bir yerel meclis ile özel statülü vali tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi ve "İstanbul'un mutlaka özel yönetim modeline ihtiyacı vardır" dedi.

İstanbul'da düzenlenen "1. Kentiçi Ulaşım Şurası"nda konuşan Yılmaz yeni yönetim sistemini şöyle anlattı: "Kamu tüzel kişiliğine sahip olacak bir il yerel meclisi, yerel hizmetleri planlamalı ve plana uygunluğunu denetlemelidir. Özel statülü bir valinin başkanlığında faaliyet gösterecek olan il yerel meclisi merkezi ve yerel yönetimler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlamalıdır. Seçilmiş üyelerden oluşacak il yerel yönetim meclisi bir icra değil, bir karar organı olacaktır. Dolayısıyla başında atanmış bir valinin olmasında da demokrasi açısından herhangi bir sorun yaşanmayacaktır."

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'da İstanbul'da bulunan toplam 323 hastane binasından 279'unun güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Ali Özlüer/Yusuf DEMİR/Salim YAVAŞOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır