kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Siyaset için yanıyorum

İstanbul Ticaret Odası'nda konuşan 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, siyasete dönüş sinyalleri verdi: Siyaset yapamadığım için fevkalede yanıp tutuşuyorum. İstanbul Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyaset yapmadığını belirten Demirel, "Siyaset yapamadığım için fevkalade yanıp tutuşuyorum" dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu politik ve ekonomik konularla ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Demirel, şunları söyledi: "Türkiye'de bir program uygulanıyor diyorsunuz. Acaba bu program uygulanmasa ne olurdu. Bu program sayesinde Türkiye 50 milyar dolar fukaralaşmışsa 1 milyon 200 bin insan işinden olmuşsa...Gençlerin işsiz kalması mı iyi? Hiç öyle yuvarlak laflara gerek yok. Açık söylüyorum, ben siyaset yapmıyorum siyaset yapamadığım için de fevkalade yanıp tutuşuyorum."

Bunalımlara karşı çözümün yine halkın elinde olduğunu kaydeden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çektiğiniz sıkıntılara bir şey demiyorsanız size hiç bir doktor çare bulamaz. Lokman hekimi de getirseniz yine çare bulamaz. Hiç kimseyi şiddete falan teşvik etmiyorum. Benim halkım bu ülkeyi idare edecek yetenekteki adamları bulup çıkaracaktır."

TAKSİM MEYDANI'NA GİDERİM

Toplantıda İTO Meclis Üyeleri'nin sorularını da yanıtlayan Demirel, Türkiye'de yönetimin geldiği nokta ile yaşanan sıkıntıların değerlendirmesi istenince şunları söyledi: "Kesinlikle benim siyasi bir şeyim yoktur. Eğer buraya gelip güncel parti siyaseti yapacak olsam buraya gelmem. Taksim Meydanı'na giderim. (Gelin bakalım İstanbullular) derim. (Halinizden memnun musunuz?) diye sorarım. Ben böyle sorduğum zaman aşağıdan da şöyle cevap gelir: (Koskoca Demirel görmüyor musun halimizi?) Kimseyi eleştirmiyorum, ülkenin iyiliğini istiyorum."

Demirel, türbanla ilgili bir soru üzerine de "Başörtülü çocukların arkasındaki siyasetçiler çekilmeli" diye konuştu. Bu sırada Meclis üyesi Lütfü Gencal ayağa kalkarak "Kızım başörtülü olduğu için üniversiteye alınmıyor" diye bağırınca salonda kısa bir süre gerginlik yaşandı. Bu sırada kendisine yönelen gazetecilerin fotoğraf çekmesine kızan Gencal, yüzünü eliyle kapadı.

Nebahat KOÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır