kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karım hırsız!

Evlendiği gün karısını dövmekle suçlanan tekstilci "yanılma nedeniyle nikahın iptali" davası açtı. Karısını hırsızlıkla suçlayan öfkeli koca: Nikah gecesi 845 milyon liramı çaldı, 'Kerizsin' dedi!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlendiği eşini nikah gecesi dövmekle suçlanan tekstilci Mehmet Ali Gürültü, savcılığa başvurdu. "Yanılma nedeniyle nikahın iptali" davası açan işadamı, karısı hakkında ağır ithamlarda bulundu. Gürültü, avukatı aracılığıyla Bornova Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede, eşinin nikah öncesi 845 milyon lirasını çaldığını ve bunu nikahtan hemen sonra itiraf edip kendisine "keriz" dediğini öne sürdü.

'PARANI YİYECEĞİM'
Eşinin ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Gürültü, tehditlerin devam etmesi halinde savcılığa bildirmek zorunda kalacağını ifade etti. Gürültü, "Eğer yeni evlendiğiniz eşiniz, size (keriz) olduğunuzu söylüyor ve (paranı yiyeceğim) diyorsa, doğal olarak sinirlenirsiniz. Ben de bu olay karşısında sinirlendim. Ancak kesinlikle dövmedim" dedi. Mehmet Ali Gürültü'nün avukatı Funda Ekşi ise, müvekkilinin boşanma davası açmayacağını, buna karşılık Medeni Yasa'nın 149/2 maddesine göre "nikahın iptali" davası açtıklarını belirtti.

Ekşi, "Bu yasaya göre, bir kişi yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse, nikahın iptali istenebilir. Biz de bu yasa maddesine göre iptal davası açtık" diye konuştu. Türk vatandaşı olmadığını ve 1986 yılından beri Hollanda vatandaşı olduğunu dile getiren tekstilci ise, kariyeri açısından cüzi miktarda tazminat davası açmayı düşündüğünü söyledi.

'YANILMA NEDENİYLE NİKAHIN İPTALİ' NEDİR?
Avukat Veysel Uçum bunu şöyle açıkladı: "Medeni Yasa'nın 149/2 maddesine göre eşler evlendikten sonra makul görülebilecek gerekçeyle 'yanılma nedeniyle nikahın iptali davası' açabilirler. Konu da temel olan, eşlerin nikah akdini yapmadan önce 'eğer bilseydim evlenmezdim' deyip evli kaldığı taktirde yaşamının çekilmez olacağı düşüncesidir. Bu gibi davalarda taktir kanunla birlikte hakimin yetkisindedir. Örneğin çiftler birbirlerinin dürüst olduğunu inanarak evlendiler. Evlendikten sonra çiftlerden biri eşinin ruhsal dengesinin bozuk olduğunu ya da eşinin bir gözünün takma olduğunu öğrendi. Sonra da eşinin dürüst davranmadığını ve evliliğin bu şekilde çekilmez olduğu düşünmeye başladı. Kanun bu aşamada kadın ve erkeğe "altı ay içinde" dava açma hakkı veriyor. Evliliğin üzerinden 5 yıl geçmiş ise kadın da erkek de 'yanılma nedeniyle nikahın iptali' için dava açamıyor."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır