kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısacık tatlı hayat

Çarşamba sabah saat 11.30'da Akbank'ın Gayrettepe Şubesini soyan Murat Bayram ve Hikmet Doğramacı, Perşembe sabah 03.00'te yakalandı. 2 soyguncu çaldıkları 46 milyar liranın 8.6 milyar lirasını yakalanana kadar harcadı.

Bebek'te kafa çeken soyguncular, 3.2 milyarlık kıyafet aldı. Akbank'ın Gayrettepe Şubesi'nden 46 milyar lira ile 19 bin 500 dolar alıp kaçan 2 soyguncu, sarhoş olup ortalığı dağıtınca 15 saat sonra yakalandı. Cezaevinde tanışan ve tahliye olduktan sonra banka soymaya karar veren Murat Bayram (46) ile Hikmet Doğramacı (32) yakalanana kadar geçen sürede çaldıkları paranın 8.6 milyar liralık bölümünü harcamayı başardı. Soygun planını, bir süre Almanya'da kalan Bayram, geçen pazar günü İzmir'e gelerek yaptı. Plana göre de Doğramacı'nın kiraladığı 35 T 5387 plakalı taksiyle, yine cezaevinden arkadaşı Kamil Kanal'ı da alarak İstanbul'a geldi. Kanal son anda, "bir daha cezaevine girmeyi göze alamam" diyerek vazgeçti. Soygunda kararlı olan 2 kafadar önce bankaya girip kalabalık olduğunu görünce vazgeçti. 2'nci kez ise kar maskeleriyle girdiler. Ancak soygundan sonra arabaya binerken yüzlerini açtıkları için bir görgü tanığı tarafından görüldüler.

BEBEK'TE RAKI VE BALIK
Saat 11.30'da yaptıkları soygunun stresini Bebek'te boğaza karşı balık yiyip rakı içerek atan 2 eski sabıkalı, lokantaya 400 milyon liralık hesap ödedikten sonra Nişantaşı'nda İstanbul'un en pahalı mağazalarından olan Scabal'dan 3.2 milyar liralık giysi ve 560'ar milyon liralık kol saati alarak gardırop düzdü. Sonra da Sirkeci garına gidip yurtdışına gidecek ilk tren olan Romanya'nın başkenti Bükreş'e bilet aldı. Tren saatine kadar, Kamil Kanal'la Kumkapı'da içmeye devam eden 2 soyguncu, Kanal'a da 2 milyar lira bırakıp trene bindi. Trende de kafa çekmeye devam eden soyguncular Çorlu'da, bu işten tamamen kurtulduklarına inanıp camdan sevinç atışı yaptılar. Havaya tek el sıkan soyguncular bir yandan da, "Bu işten yırttık. Bingo! Başardık işte" diye bağırdı. Tren görevlisinin telsizle bildirmesi üzerine jandarma saat 03.00'de Alpullu istasyonunda trene binerek 2 kafadarı yakaladı. "Biz banka soyduk" diyen soyguncuların bavulundan 2 tabanca ile 37 milyar 410 milyon 250 bin lira, elbiselerine dikilmiş, kravatlarına ve iç çamaşırlarına gizlenmiş olarak da 19 bin 405 dolar çıktı. Pasaportları olmayan soyguncuların sınırdan 2-3 bin dolar rüşvet vererek geçmeyi, Bulgaristan veya Romanya'da iş kurmayı planladıkları öğrenildi.

SABIKA DOSYALARI KABARIK
Almanya'da 4 ayrı banka soygunu yapan ve 1973'te annesini öldürdüğü için bir süre cezaevinde kalan Murat Bayram, Türkiye'ye döndükten sonra, 1995 yılında İzmir'in Hatay semtinde bir kuyumcu soydu. Kısa sürede yakalanan Murat Bayram, tutuklanarak Buca Cezaevi'ne konuldu. Bayram, burada İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası`na kayıtlı olarak taksi şoförlüğü yapan, ancak kalpazanlıktan tutuklanan Hikmet Doğramacı ve cinayet suçlusu Kamil Kanal'la tanıştı. Doğramacı ve Kanal bir süre sonra tahliye oldu. Mustafa Bayram da, aftan yararlanarak, cezaevinden çıktı.

EHLİYETİNİN FOTOKOPİSİNİ TAKSİDE UNUTMUŞ
Soyguncuların sarhoş olup dağıtmasalar da yakalanacakları öğrenildi. Hikmet Doğramacı'nın takside; ruhsatın arasında ehliyetinin fotokopisini ve kira sözleşmesini unuttuğu anlaşıldı. İstanbul polisi, bir yandan kimliği araştırırken, bir yandan da taksinin kime ait olduğunu belirledi. Taksinin Almanya'da yaşayan Şerife Hayta adında bir kişiye ait olduğu; Hayta'nın da taksiyi Necati Dulu'ya kiraladığı belirlendi. Dulu ise taksiyi Murat Sağbilek'e verdiğini söyledi. İzmir'de gözaltına alınan Murat Sağbilek de taksiyi Hikmet Değirmenci adlı kişiye kiraladığını anlattı. Bunun üzerine, Hikmet Değirmenci'ye ulaşıldı. Hikmet Değirmenci de, taksiyi Hikmet Doğramacı'ya kiraladığını söyleyince, polis doğru iz sürdüğünden emin oldu.

LÜKS YAŞAM İÇİN YAPMIŞLAR
Doğramacı'nın peşine düşen polis, 12 ayrı yere baskın düzenledi. Çember daralırken iki soyguncunun telefon kartı kullandığı belirlendi. ailelerini arayan ve "Bundan sonra para sorunumuz kalmadı" diyen soyguncuların trenle yurtdışına kaçmaya kalkışacağını öğrenen polis hemen Kapıkule Sınır Kapısı'nı uyardı. Ve sınır kapısına ekipi gönderdi. Ancak, trende ateş eden soyguncular zaten yarı yolda jandarma tarafından yakalandığı için ekipler Babaeski'ye giderek soyguncuları teslim aldı ve İstanbul'a getirdi. Olayda kullanılan taksiyi "Çorbalı bir iş var" diyerek aldığı öğrenilen Doğramacı'nın kumar ve eğlenceye düşkünlüğü nedeniyle daha önce de kendi taksisini sattığı belirtiliyor. İki sanık ilk sorgusunda "Lüks yaşam arzuları nedeniyle" soygunu planladıklarını söyledi. Bayram'ın İstanbul'da tanıştığı ve birlikte olduğu Romanya uyruklu kadınla yaşamak için bu işe kalkıştığını söylediği öğrenildi. Doğramacı'nın da Almanya'daki sevgisiliyle evlenmek için soyguna katıldığını belirttiği kaydedildi.

Mustafa ŞEKEROĞLU - Zafer KÜTÜK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır