kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

UEFA suçlulara beşer maç ceza verebilir

İtalyan basını, Roma-Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarda suçlu olduğu belirlenecek futbolculara 5 maç sahalardan men cezası verilebileceğini iddia etti.

Gazeteler, "Avrupa kupalarında son 10 yılın en büyük kavgalı maçı" olarak gösterdikleri maçla ilgili UEFA görevlilerinin suçluların bulunması için soruşturma başlattığını kaydetti. Gerek Roma, gerekse Galatasaray'dan futbolcu ve teknik heyetteki bazı kişilerin 5'er maç ceza almasının gündemde olduğu öne sürülüyor.

La Gazzetta dello Sport: Gözü dönmüşler...
"Türkler'in, sarı-kırmızılılar ve polislerle delice kavgası... Roma, eğer Liverpool'da yenilmezse çeyrek finali ele geçirecek. Maç zaten ikinci yarı sinirli başladı. Her zamanki gibi Ayhan, Totti'ye çok sert fauller yaptı. Faullere çok geç müdahale eden hakem, faullerden sonra oyun devam ederken kararlarını verdi. Sinirlerin gerilmesi bu şekilde başladı. Bitiş düdüğü çaldığında birden bire dalaşma başladı. Belki geçmişte Gaziantep'te aynı takımda olan Lima ve Ayhan arasındaki eski kin, belki de Batistuta ve Emre Aşık, maç içinde yaşananların kalıntısı."

Corriere dello Sport: Polise tükürdüler
"Maç sonrası Türkler, sarı-kırmızılılar ve polisler vuruştular. Capello barışçı. Türk Dışişleri İtalya'ya nota göndermeye hazırlanıyor." Olaylarla ilgili başlangıcı Emre ve Batistuta'nın yaptığını savunan gazete, Olimpiyat Stadı'ndaki polis memuru Iervolino'nun ağzından, "20 yıldır bu statta görev yapıyorum. Polise karşı tüküren bir futbolcu hiç görmedim" ifadesine yer verdi.

Libero
"Derbideki kutlamalardan Türkler ile kavgaya... Maç sonunda oyuncular, yöneticiler, polis arasında utanç verici yumruklaşma. Maç kavgada bitiyor. Saha Vahşi Batı'ya dönüyor ve çok kışkırtıcı bir Lima..."

La Repubblica
"Roma, sinirler arasında bitiyor. Olimpiyat Stadı ringe dönüşüyor. Türkler ve polis arasında sürtüşme ve suçlamalar."

TÜRK BASINI

SABAH: Çirkin İtalyan
Galatasaray'ın Ümit'le öne geçmesini hazmedemeyen Romalı futbolcular, Galatasaraylılar'a saldırdı. İtalyan polisi de oyuncularımızı copladı. Galatasaray'a puan kaptıran İtalyanlar, çılgına döndü.

HÜRRİYET: İtalyan usulü rezalet
Galatasaray'A diş geçiremeyen Romalılar, futbolcularımıza saldırdı. Şampiyonlar Ligi'nde Cimbom İtalyan ekibine kök söktürdü. Ve İtalyan usülü rezalet başladı. İtalyan polisi de coplarını futbolcularımıza karşı kullandı.

AKŞAM: Mussolini'nin torunları
Çeyrek final hesapları şaşan İtalyanlar kudurdu. Lima ile Capello futbolcularımıza saldırdı. Çirkin saldırıya Mussolini'nin ruhunu hortlatan İtalyan polisi de katıldı. Futbolcularımız coplandı, antrenör Eser saçından sürüklendi.

MİLLİYET: Çılgına döndüler
Roma önünde üç puanı elinden kaçıran Galatasaray, çeyrek finali İstanbul'a bıraktı. Çılgına dönen İtalyanlar, futbolculara saldırdı. Saha bir anda arenaya döndü.

STAR: İT-ALYAN
Pislik İtalyanlar, Aslan'a ezilmeyi hazmedemedi. Futbolcusu ve polisiyle GS'ı linç etmeye kalktı. Emre, Ümit, Capone, Berkant, Vedat, Ergün cop ve yumrukla yaralandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır