kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kamuda maaş adaleti sağlandı

Kamudaki maaş adaletsizliğinin giderilmesi için hazırlanan "Eşit İşe Eşit Ücret Kararnamesi"nde ilk adım atıldı. 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere, aralarında profesörler, hakim ve savcılar, genel müdür yardımcıları, albay ve yarbayların da bulunduğu 300 bin kamu görevlisi için "görev tazminatı" ödemesi imkânı getirildi ve maaşlarda 212 milyon ile 454 milyon arasında artış yapıldı.

Kararname ile müsteşar yardımcıları, kurul başkanları ve genel müdür maaşlarına da özel hizmet tazminatlarındaki düzenlemeyle 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameden yararlanacak kesimler ile maaşlarında sağlanan iyileştirmeler şöyle:

* Profesörler (3 yıldan fazla kıdemi olanlar): 15 bin gösterge üzerinden görev tazminatı alacak. Ek iyileştirme tutarı 454 milyon 500 bin lira.

* Sayıştay meslek memuru olup 1. sınıfa ayrılmış ve en az 6 yıllık kıdemi olanlar: 12 bin 500 gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 378 milyon lira.

* Kıdemli albaylar: 11 bin 500 gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 348 milyon lira.

* Hakim ve savcılar: 1. sınıfa ayrılmış olanlar, 10 bin gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 303 milyon lira.

* Albaylar: 9 bin 500 gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 287 milyon 850 bin lira.

* Genel müdür yardımcıları, 1. derece kaymakamlar: 9 bin gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 272 milyon 700 bin lira.

* Daire başkanları, bölge müdürleri, 1. derece müfettiş ve kontrolörler, 1. derece doçentler, yarbaylar, 1. sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar: 8 bin gösterge üzerinden tazminat alacaklar. Ek iyileştirme 242 milyon 400 bin lira.

* İl İdare Kurulu üyesi olan İl Müdürleri (Büyükşehirlerde): 7 bin 500 gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 227 milyon 250 bin lira.

* İl İdare Kurulu üyesi İl Müdürleri (Diğer illerde): 7 bin gösterge üzerinden tazminat alacak. Ek iyileştirme 212 milyon 100 bin lira.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır