kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tarişbank'ı cami avlusuna mı bırakalım!

Tariş, kendilerine iade edilen Tarişbank'a sermaye koymak için Hazine'den izin alamadıklarından yakındı ve uyardı: Banka batarsa hesabı hükümete sorarız

9 Temmuz 2001'de Fon'a devredilen, daha sonra Danıştay kararıyla Tariş'e iade edilen Tarişbank'ın son durumuna ilişkin karmaşa sürüyor. Dün Ankara'da BDDK Başkanı Engin Akçakoca ile görüşen Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer, çözüm önerilerini sıralarken, İzmir'de de Tariş Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Çetin içini döktü. Tarişbank'ın tarihi önemine dikkat çeken Çetin, "Herşeye ekonomik bakamazsınız. Tarişbank, Ziraat'ten sonra kurulmuş ikinci Türk bankası. Kurtarmayalım da cami avlusuna mı bırakalım!" dedi. BDDK'nın Tarişbank'tan 20 Mart'a kadar sermaye artırımı istediğini, Hazine'nin ise birliklerin bankaya sermaye aktarmasına izin vermediğini söyleyen Çetin, "Birlikler bankacılık yapsın mı diye tartışma çıkıyor. Ama bu banka bugün kurulmadı ki" diye konuştu.

IMF ile yapılan anlaşmalarda birliklerin bankalara sermaye aktarmasının engellendiğini anlatan Çetin, şöyle devam etti: "Bu banka Türk işçisinin yabancı tüccarlara başkaldırısıdır. Biz kurtuluş formülleri öneriyoruz. Türkiye'deki 16 birliğin cirosu yılda 2.5 katrilyon. Bunların Tarişbank üzerinden sirküle edilmesi bankayı yaşatır."

'SİYASİ BEDELİ AĞIR'
Çetin, bu işi onur mücadelesi gördüklerini de anlatarak, "Birlikler Bankası olması konusu Hazine'nin tavrını gerektirir. Bu olmazsa BDDK yeniden el koyar ya da satar. Ama Ege Bölgesi'nin sandığa yansıyan tepkileri olur" dedi.

Esen Evran PİŞİRİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır