kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir de bitince görün

İnsanlık tarihinin en büyük üç projesi için start verildi. Tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği dev projeler, Discovery Channel'da tanıtıldı

Milenyum Kulesi
Hong Kong limanında inşa edilecek Milenyum Kulesi Amerika'nın simgesi Empire State binasının iki katı yüksekliğinde olacak. 170 katlı kulenin içinde hastaneden, okula, kiliselerden eğlence yerlerine kadar birçok farklı mekan bulunacak. Kulenin 10 milyar dolara mal olması bekleniyor. 52 bin kişiye ev sahipliği yapacak olan bina 8.6 şiddetindeki depreme dayanıklı olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde bitirilmesi planlanan 839 yüksekliğindeki Milenyum Kulesi'ne günde 100 bin kişi giriş-çıkış yapacak. Her biri 160 kişi kapasiteli asansörler saatte 22 kilometre hızla ilerleyecek.

Cebelitarık Köprüsü
On beş kilometre uzunluğundaki Cebelitarık Köprüsü, Afrika ile Avrupa arasında bir geçiş noktası olacağı gibi İslamiyet ile Hristiyanlığı da birbirine bağlayacak. 15 milyar dolara mal olacak köprüde 10 şerit yer alacak. Köprü yapımında toplam 1 milyon 700 bin kilometre uzunluğunda kablo kullanılırken ortasındaki kule 900 metre yüksekliğinde olacak. Yanına inşa edilecek yapay adalarla korunacak köprü fiberglastan yapılacak. Böylece en az 100 yıl aşınma tehlikesi yaşamayacak.

Özgürlük Gemisi
Çin'in baskısından kurtulmak isteyen Hong Kong yönetimi bir ada büyüklüğünde gemi inşa ederek dünyanın en büyük yüzer şehrini yapmaya hazırlanıyor. 9 milyar dolara mal olması beklenen dev gemi 1.7 kilometre uzunluğunda olacak. 1400 metre eninde ve 3 milyon ton ağırlındaki gemide bulunan 25 katta 3 ayrı bloğa yerleştirilmiş tam 50 bin insan yaşayacak. Günde 20 bin ziyaretçiyi ağırlama kapasitesine sahip olan dev gemi 100 elektrikli pervane tarafından çalıştırılacak. İki yılda bir dünya turuna çıkacak olan "Özgürlük Gemisi"nin omurgasında 600 çelik dev blok kullanılacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır