kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Nükleer tehdit

Amerika Başkanı Bush, nükleer silah politikası üzerinde çalışacaklarını söyledi ve ekledi: Tüm seçenekler masaya yatırıldı. Bizi tehdit edenlere niyetimizi açıkça gösteririz...

Beyaz Saray'da bu yılın ilk basın toplantısını düzenleyen Amerika Başkanı George W. Bush, terörizmden nükleer silah kullanımına, İsrail'den Saddam Hüseyin'e kadar birçok konuda zehir zemberek açıklamalar yaptı. Irak konusunda çok derin endişeleri olduğunu belirten Amerika Başkanı, terörizmin bir tek kişiden daha büyük bir şey olduğıunu söyledi ve Suudi terörist Usame bin Ladin'i ele geçirmenin önemini biraz aşağıya çekti. Bush özellikle Irak diktatörü Saddam Hüseyin ve nükleer silahlar üzerinde durdu.

NÜKLEER SİLAHLAR BAZILARINA MESAJDIR
Pentagon, İran ve Irak gibi nükleer silah gücü bulunmayan ülkelere karşı kullanımını da kapsayacak şekilde, nükleer silahlar politikası üzerinde yeniden çalışmaya başlamalı. Nükleer silahlar, Amerika'ya zarar vermek isteyenlere bundan vazgeçmeleri için bir mesajdır. Masada bütün seçenekler mevcut. Çünkü Amerika'yı tehdit edecek, kitle imha silahları kullanacak milletlere niyetimizi açıkça ifade etmek istiyoruz. Biz intikam peşinde değiliz. Adalet istiyoruz. Nükleer mühimmatı modernize etmekte kararlıyız. Ancak yakın bir tarihte elimizdeki nükleer başlık sayısını azaltacağız.

SADDAM, HALKINI ÖLDÜRMEK İSTİYOR
Irak lideri Saddam Hüseyin, kendi halkını kimyasal silahlarla öldüren kötü biri. Özgürlüğü seven her insan, her Amerikan vatandaşı gibi Irak konusunda derin kaygılarım var. Saddam Hüseyin'in gizleyecek bir şeyi olduğu kesin. Yoksa silah denetçilerini ülkesine almaktan kaçınmazdı. Saddam Hüseyin bir sorundur ve biz bu sorunla ilgileneceğiz. Ancak ilk aşama, müttefiklerimiz ve dostlarımızla danışmalarda bulunmaktır. Ve şu anda tam olarak da bunu yapıyoruz...

TERÖRİZM LADİN'DEN BÜYÜK BİR ŞEYDİR
Kalbimin derinliklerinde biliyorum ki, bu adam (El Kaide lideri Usame bin Ladin) kaçıyor. Tabii hayattaysa. Bir mağarada saklanıp saklanmadığını kim bilir? Uzun zamandır hakkında haber alamadık. Tek bir kişiye odaklanma fikri gösteriyor ki, insanlar bu görevi tam olarak anlamıyor. Terörizm bir kişiden daha büyüktür ve şimdi bu adam boş yere marjinalize edilmiş biri. Ladin'in nerede olduğunu bilmiyorum. Sadece bu konuda fazla zaman harcamıyorum. Ama sizi temin ederim ki, gözümü kırpmayacağım.

İSRAİL, BARIŞA YARDIMCI OLMUYOR
İsrailliler'in son yaptıkları, barış koşulları yaratmakta yardımcı olmuyor. Kendilerini savunmaları ve teröre karşı savaşmalarını anlıyorum, ancak son eylemler hiçbir şeye yardım etmiyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır