kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bana kaderimin bir oyunu mu bu ?

Onlar tutmadıkları takımın halka arzıyla ilgili çalışan, onların başarısını isteyen bir grup reklamcı ve borsacı... İçleri cız etse de, işle aşkı asla birbirine karıştırmıyorlar
Siz hiç "Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin" diye bayrak sallarken içten içe "Re re re, ra ra ra, Gassaray Gassaray cim bom bom" diye bağıran ya da tam tersini yapan insanlarla karşılaştınız mı? Hatta Fenerbahçe taraftarı olup, ezeli rakiplerin başarısı için sabah akşam çalışanlarla... Biz karşılaştık.

Kimisi Galatasaray Sportif AŞ'nin, kimisi Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın halka arz çalışmalarında görev alıyorlar. Ama arz ettikleri takımı tutmuyorlar. Bazıları reklamcı, bazıları borsacı... Şikayetleri, yakın çevrelerinin alay konusu olmaları. İşte yaptıkları işle takım aşklarını birbirine karıştırmayan "şanssız taraftarların" hikayesi...

Markaya saygı duyuyorum
Aslı Ekşioğlu Galatasaray'ın halka arz reklamlarını hazırlayan Güzel Sanatlar Reklam Ajansı'nın genel müdürü. Ama Ekşioğlu fanatik bir Beşiktaşlı...

"Benim dedem 60'lı yıllarda Beşiktaş'ta Yönetim Kurulu üyeliği yapmış... Dolayısıyla "doğuştan/ailece' bir fanatiklik söz konusu" diyor gururla. Sezonluk kart sahibi olduğunu ve İstanbul'da oynanan maçları kaçırmadığını da söyleyen Ekşioğlu, "Keşke Beşiktaş'ın halka arz projesinde çalışsaydım. Ama Galatasaray'a da tüm dünyada başarısını kanıtlamış bir marka olarak saygı duyuyorum" diye konuşuyor.

'Doğru yolu buldun' takılmaları olmasa
Serhan Eryüksel Galatasaray Sportif AŞ'nin halka arzını gerçekleştiren Global Menkul Değerler'in Kuruçeşme İrtibat Bürosu Sorumlusu. Büroyu sarı-kırmızı renklerle öyle bir süslemiş ki, "Benim" diyen Galatasaraylı'ya taş çıkartır. Ancak Eryüksel'in gönlünde yatan renkler sarı-lacivert. "Her şey iyi de, büronun önünden geçen tanıdıklar hemen telefona sarılıyor ve 'Doğru yolu bulduğuna sevindik' diye takılıyorlar. Bu biraz vicdan azabı veriyor" diyor Eryüksel.

Hislerim hiç değişmedi!
Onur Özyurt hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın halka arzıyla ilgilenen konsorsiyum üyesi bir aracı kurumda çalışıyor. Galatasaray'a ve Beşiktaş'a yönelik raporları bizzat kendi elleriyle yazıyor. Ama Özyurt koyu bir Fenerbahçe taraftarı. "Bazen keşke Fenerbahçe'nin halka arz raporlarını tutsaydım diyorum. Sonra GS ve BJK borsada futbol kulüplerine örnek teşkil edecekler diye avunuyorum" diyen Özyurt, şöyle devam ediyor:

"Bu işi yapıyorum ama Beşiktaş'a ya da Galatasaray'a olan hislerim değişmedi. Sözkonusu kulüplere Avrupa Kupalarındaki maçları dışında herhangi bir sempati duymam ya da destekte bulunmam sözkonusu bile olamaz."

Arkadaşlarım dalga geçiyor

Ebru Örmen Q İletişim'de, yani Beşiktaş'ın halka arz reklamlarını hazırlayan ajansta Müşteri İlişkileri Grup Başkanı olarak çalışıyor. Ama Örmen bir Galatasaraylı... "Ajans Beşiktaş'ın halka arz işini aldığı gün çok sevindim. Kendimi takımıma ihanet etmiş gibi görmüyorum. Çünkü iş başka aşk başka. Hem Galatasaray'ın aleyhine hiçbir şey yapmadım ki. Profesyonel davranıyorum. Başından beri bu işi bir şirketin halka arzı olarak düşündüm. Fakat arkadaşlarım çok dalga geçiyor. Çünkü üstüne üstlük, ben Galatasaray Lisesi mezunuyum" diyor.

Ebru Örmen bir yandan da itiraf ediyor: "Aramızda kalsın ama ben Beşiktaş'a sempati duymaya bile başladım. Hele arz öncesindeki Beşiktaş maçlarını kaçırmadım ve tıpkı siyah-beyazlı bir taraftar gibi heyecanlandım."

Ben 'Ezeli rakibim iyi ki varsın' derim
İş Yatırım Kurumsal Finansman Müdürü Murat Kural, 'Ben profesyonelim' diyor. Murat Kural Beşiktaş'ın halka açılmasında konsorsiyum lideri olan İş Yatırım'da Kurumsal Finansman Müdürü olarak çalışıyor. O bir Galatasaray taraftarı. Ama her fırsatta bir profesyonel olduğunu vurguluyor:

"BJK projesini aldığımızda çok heyecanlandım ve sevindim. Sonuç olarak Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birini halka açmak ve bir ilke imza atmak çok önemliydi. Her ne kadar Galatasaraylı olsam da ben bir profesyonelim. Beşiktaş'a amatör kolej takımı ruhu, dostça rekabet anlayışı ve centilmenliği sebebiyle hep sempati duymuşumdur. Yaklaşık olarak 15 senedir profesyonel hayattayım ve bu proje benim en fazla eğlenerek görev aldığım projelerin başında geliyor. Siyah ve beyaz birçok renkle uyum sağlayabildiği için sevdiğim renkler arasındadır."

Fanatik olmayan bir Galatasaray taraftarı olduğunu, takımının her maçını televizyondan takip etmeye çalıştığını söyleyen Kural, "Onun ötesinde futbol maçlarını seyretmeyi çok severim. Özellikle Avrupa liglerini yakından takip ederim" diye konuşuyor.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır