kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ankara'nın Arjantin caddesi'nde kriz yok

Arjantin ekonomik kriz nedeniyle sokaklara dökülürken, Ankara'nın Arjantin'i en şaşaalı günleri yaşıyor
Ekonomik krizin halkı sokaklara döktüğü Arjantinliler'in hayallerini süsleyecek bir manzara, yine ekonomik krizin etkisini derinden hisseden Türkiye'nin başkenti Ankara'da karşımıza çıkıyor. Ankara'nın Kavaklıdere semtindeki Arjantin Caddesi, krizden bunalan isim babası ile adeta alay edercesine bir refah düzeyinde yaşıyor. Evet, Başkent'in gülen yüzü Arjantin Caddesi, 1950'lerin "dağbaşı" benzetmeleri ve otobüslerin bile geçmediği eski adıyla Bölük Cadde'si şimdilerin bir canlılık sembolü durumunda. Arjantin Caddesi, özellikle 90'lı yılların ortasından itibaren büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu, siyaset ve sanat dünyasının da müdavimi olduğu bir dünyaya dönüştü.

ADIM BAŞI KAFE-BAR
Bundan 50 yıl önce 178 hanenin bulunduğu Arjantin Caddesi'nde, şimdi özgün ve el değmemiş halini koruyan sadece 50 ev var. Evlerin etrafını ise cıvıl cıvıl adım başı sıralanan kafe, bar ve mağazalar sardı.

Çoğu 1950'lerde milletvekilleri için kurulan kooperatifin yaptırdığı ikişer katlı 14 Mayıs Evlerinden oluşan binaların bu dönüşüm süreci, "Cafemiz" ile başladı. Demokrat Parti Milletvekili Zihni Üner'in torunu, üst katında oturduğu evin alt katını kafeye dönüştürdü. Sonra peşpeşe yenileri açıldı.

Kafe Kahve, Arpien, Q-Wreck, Imatti, Özer London, Turkish Daily News Cafe, 312, Yosun, Pamperon, Cafe Lal, Freelancenero Bianco, Donna Karan New York, Ermenegildo Zegna cadde üzerindeki bar, kafe, lokanta ve mağazalardan önde gelenleri olarak sıralanıyor.

ŞIKLIK YARIŞI VAR
Genel olarak üst gelir grubuna hitap eden bar, kafe ve mağazalar, İtalya, Amerika, Meksika ve Fransız tarzlarıyla dikkat çekiyor. Mutfaklarında profesyonel aşçıların hünerlerini sergilediği restoranlar, yabancıları da ağırlıyor. Özel toplantı ve yemekler için de ideal olan Arjantin Caddesi'ndeki mekanlar, modern iç ve dış dizaynlarıyla adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Arjantin Caddesi'nin müdavimleri de şıklık konusunda rekabet halindeler.

Arjantin Caddesi'nde sıralanan mekanlar, gündüzleri müşterilerine müzik eşliğinde kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti verirken, saat 20.00'den itibaren eğlence başlıyor. Damak zevklerine göre mekanların sunduğu çeşitlilik içerisinde içkilerini yudumlayıp, yemek yiyen Başkentliler, çalan parçalara, danslarıyla eşlik ediyorlar.

Ve Arjantin Caddesi yaşadığı ekonomik canlılıkla, dünyanın öbür ucunda kriz yüzünden büyük çalkantılar yaşayan Arjantin'e adeta nisbet yapıyor...

Siyasiler, sanatçılar bürokratlar burada
Arjantin Caddesi'nde bulunan 312 adlı restoranın müdavimleri arasında Türkiye'nin tanıdığı siyasetçi, bakan, sanatçı ve bürokratlar da var. Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu ve eşi ile ünlü sanatçı Safiye Soyman da, eğlenmek için sık sık 312 adlı restoranı tercih ediyor. Yine Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün de fırsat buldukça Arjantin Caddesi'nde yemeğe çıkanlardan. Caddenin canlılığının kendisini şaşırttığını söyleyen Aygün, ekonomik krizin Arjantin Caddesi'ni hiç uğramadığını da vurgulayarak, "Keşke her yer bu kadar canlı olsa" temennisinde bulunuyor.

Levent İÇGEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır