kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mahkemelik oldular

Sonunda bir bakan ile belediye başkanı da mahkemelik oldu. Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı mahkemeye verdi. Dava konusu ise 7.5 trilyon liralık borç...

Yıllar önce çıkarılan bir yasa, İstanbul Belediyesi'nin bütçesinin yüzde birini, her yıl İstanbul Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi'ne vermesini öngörüyor. Komite, diğer kaynaklardan da gelen bu paralar ile İstanbul'da spor tesisleri yapıyor. Ancak belediye, 1992'den bu yana parayı ödemiyor. Biriken borç ise tam 7.5 trilyon lira.

Başkan Gürtuna, defalarca yapılan uyarıyı dinlemeyince mahkemeye verildi. Şimdi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın sonucu bekleniyor. Bakan Ünlü de "7.5 trilyon faizi ile birlikte ilaç gibi gelecek" diyor.

BİR KARAR

12 milyar
Anayasa Mahkemesi sonunda FP'nin kapatılmasıyla ilgili gerekçeli kararını açıkladı ve Nazlı Ilıcak ile Bekir Sobacı'nın milletvekillikleri sona erdi. FP'nin kapatılmasından bu yana geçen sürede tüm haklardan yararlanan iki vekil, 12 milyar lirayı ise 10 gün farkla kaçırdı. Milletvekillerine üç aylık maaşları 15 Ocak günü ödenecek. Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı yayınlamakta 10 gün daha gecikse, Ilıcak ile Sobacı da 12 milyar lira tutan üç aylıklarını alıp sivil hayata "Yılbaşı ikramiyesi" ile dönüş yapacaklardı. Mahkeme, "10 günlük bir sürat ile" Hazine'nin 24 milyarını kasaya attı.

BİR BAKAN

Azar işitiyorum
Köy Hizmetleri'nden sorumlu olan Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, kabinenin en ilginç isimlerinden. Bugüne kadar bir kez olsun yurt dışı gezisine çıkmayan Yılmaz, kimseyi de işe almadı. Yılmaz, seçmenlerinin kendisi hakkında ne düşündüğünü ise "4.5 yıldır bakanlık koltuğundayım. Yasal zorunluluk gereği 27 özürlü dışında kimseyi işe almadım. Seçmenlerden hergün azar işitiyorum. 'Sen adam olmazsın' diyen bile var" biçiminde özetliyor.

BİR SORUN

İstanbul ve Venedik
TBMM'de 8 yıl önce İstanbul'un sorunları konusunda bir komisyon kuruldu. Komisyonun Başkanvekili ANAP'lı Orhan Ergüder, "İstanbul'a göç durdurulmalı. Gelenlerden ayakbastı parası alınmalı, hatta vize konulmalı" dedi. Geçen hafta ise Venedik Belediye Başkanı Paolo Costa, "Venedik'e gelenlerin denetleneceğini ve şehre giriş vergisi" alınacağını açıkladı. Sanki TBMM raporunu okumuş gibi, Ergüder'in 8 yıl önceki önerisini yaptı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır